Intervenţie dificilă pentru preluarea unui copil bolnav

> Un echipaj de pompieri militari au mers cu autoşenilata 8 km pentru a prelua copilul şi mama acestuia, din satul Slobozia, comuna Fântânele

Salvatorii Detaşamentului de pompieri Suceava, cu o autospecială de intervenţie şi o autoşenilată, au intervenit în noaptea de luni spre marţi pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de ninsori şi viscol, pe raza comunei Fântânele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un echipaj, cu medic, al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, s-a deplasat spre un caz medical, în satul Slobozia din comuna Fântânele, unde o tânără mamă, în vârstă de 21 de ani, a solicitat asistenţă de specialitate pentru băieţelul ei, în vârstă de un an şi 7 luni.

Micuţul avea afecţiuni respiratorii şi necesita transportul la o unitate spitalicească.

Aflăm că echipajul SAJ a ajuns în apropierea comunei Fântânele, dar, din cauza drumului blocat de suluri de zăpadă viscolită, nu a putut înainta… Imediat, din Dispeceratul comun ISU-SAJ, s-a dispus trimiterea de urgenţă la faţa locului a unei echipe de pompieri salvatori.

Echipajul militarilor a ajuns în zona blocată, acolo unde li s-a alăturat medicul SAJ, după care şi-au continuat drumul, cu ajutorul autoşenilatei, către cei doi pacienţi.

Salvatorii au parcurs aproximativ 8 km prin zăpada viscolită, până la mamă şi fiu, la domiciliul acestora din localitatea Slobozia, comuna Fântânele.

I-au preluat şi i-au transportat în siguranţă la ambulanţa SAJ.

Ulterior, cei doi au fost preluaţi de cadrele medicale şi au început transportul către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, misiunea salvatorilor încheindu-se cu succes, după cum a precizat sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI