Marcel Boloş, despre posturile din sănătate:

Problema aceasta, probabil, se va rezolva în cursul acestei săptămâni

Problema posturilor din sistemul de sănătate se va rezolva, probabil, în cursul acestei săptămâni, în şedinţa de Guvern, a anunţat ieri ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă.

„Încă de anul trecut am făcut aceste demersuri pentru sistemul de sănătate, aprobând, din câte îmi aduc aminte, 4.000 de posturi pentru Ministerul Sănătăţii şi 1.000 de posturi pentru autorităţile publice locale. Acum, la nivelul Ministerului Finanţelor, memorandumul de la Ministerul Dezvoltării Regionale, care răspunde de reţeaua de unităţi sanitare, este elaborat. Sunt 5.000 de posturi care sunt solicitate pentru a fi scoase la concurs. Aşteptăm şi memorandumul de la Ministerul Sănătăţii şi domnul prim-ministru va decide în şedinţa de Guvern demersurile care trebuie făcute mai departe şi sigur problema aceasta, probabil, se va rezolva în cursul acestei săptămâni”, a precizat Boloş.

Întrebat câte posturi au fost solicitate din partea tuturor ministerelor, Marcel Boloş a precizat că au venit 33.000 de solicitări, însă prioritate va avea sistemul de sănătate.

Potrivit acestuia, bugetul pentru cheltuielile de personal pe anul 2024 depăşeşte 120 de miliarde de lei, iar fiecare dintre ministerele de linie are obligaţia de a se încadra în cheltuielile de personal pe care şi le-a bugetat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI