Poliţia Rădăuţi a acţionat rapid într-un caz de violenţă domestică

Poliţia Municipiului Rădăuţi a intervenit, prompt, în data de 5 ianuarie, într-un caz de violenţă domestică, emiţând un ordin provizoriu de protecţie împotriva unui agresor recidivist. O femeie a solicitat intervenţia poliţiştilor, relatând ameninţările la adresa sa venite din partea soţului.

Potrivit informaţiilor obţinute, femeia, căsătorită din 2012 şi având împreună cu bărbatul trei copii minori, a fost ameninţată cu acte de violenţă în timpul unei convorbiri telefonice cu soţul, în timp ce aceasta se afla la locul de muncă în municipiul Rădăuţi.

Cei doi locuiseră împreună până în 2021, când soţul a mers la muncă în Anglia, unde, se pare, a avut o relaţie cu o altă femeie.

Poliţiştii au mai aflat că, în luna iulie 2023, împotriva agresorului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, însă soţia a retras ulterior plângerea şi s-a ridicat ordinul de protecţie. Având în vedere istoricul şi riscul iminent identificat, poliţia a emis un nou ordin de protecţie provizoriu valabil pentru o perioadă de 5 zile.

Femeia a depus o plângere scrisă împotriva soţului pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii respective, conform art. 206 din Codul penal.

„Menţionăm că intervenţiile poliţiei în cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (112). Ordinele de protecţie provizorii sunt emise pentru o perioadă de 5 zile, fără necesitatea încuviinţării unui judecător, asigurând astfel protecţia imediată a victimelor.

Politiştii implicaţi în astfel de cazuri pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor şi pot dispune alte obligaţii sau interdicţii pentru agresor, inclusiv păstrarea unei distanţe minime faţă de victimă sau predarea armelor deţinute.

Siguranţa în familie şi prevenirea violenţei domestice rămân priorităţi ale poliţiştilor suceveni în anul 2024, îndemnându-i pe cetăţeni să sesizeze cazurile de violenţă domestică prin intermediul campaniei «Opreşte Violenţa din casa ta!»” a transmis IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI