Pentru abandonări de deşeuri

Amenzi de 45.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Suceava la Păltinoasa

Garda de Mediu Suceava a intervenit recent în cazul abandonării ilegale de deşeuri în comuna Păltinoasa, semnalate recent de NewsBucovina.

Astfel, după ce un material video a fost publicat pe pagina de Facebook a NewsBucovina.ro la data de 2 ianuarie 2024, evidenţiind depozitarea neconformă a diverselor tipuri de deşeuri pe teritoriul comunei Păltinoasa, Garda de Mediu Suceava a acţionat imediat, iniţiind verificări amănunţite în zona indicată.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, rezultatele investigaţiilor au relevat prezenţa unor depozitări neconforme de deşeuri în amestec, inclusiv deşeuri din construcţii, obiecte voluminoase, deşeuri menajere şi deşeuri reciclabile precum PET-uri, mase plastice şi obiecte metalice. În consecinţă, Garda de Mediu Suceava a impus două sancţiuni contravenţionale autorităţii administraţiei publice locale a comunei Păltinoasa, cu o valoare totală de 45.000 de lei, conform legislaţiei privind regimul deşeurilor.

Pe lângă penalităţi, au fost dispuse măsuri imediate de salubrizare a amplasamentului, cu obligaţia valorificării şi/sau eliminării corespunzătoare a tuturor deşeurilor abandonate neconform.

Este important de menţionat că, în momentul verificărilor pe teren din dimineaţa zilei de 3 ianuarie a.c., reprezentanţii Primăriei Păltinoasa au iniţiat acţiuni de salubrizare, atât cu forţe proprii, cât şi cu implicarea persoanelor beneficiare ale prevederilor Legii nr. 416/2001. Aproximativ 40 de persoane au fost observate colectând selectiv şi separat deşeurile, evidenţiind un efort comun pentru remedierea situaţiei şi menţinerea unui mediu curat în comunitate. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI