Siret

Un angajat la salubritate a fost prins sub bara maşinii de colectat deşeurile menajere

Un angajat la salubritate în Siret a fost rănit, joia trecută, după ce a fost prins sub bara unei autoutilitare de salubrizare în preajma blocului ANL din oraş.

Potrivit primelor date ale anchetei poliţiştilor, joi dimineaţa, un bărbat conducea autoutilitara Iveco Daily, pe calea de acces pietonală, la blocul de locuinţe ANL de pe raza oraşului Siret, pentru colectarea deşeurilor menajere.

Pe scara din spate se afla un bărbat de 56 de ani care s-a dezechilibrat şi a căzut în timp ce conducătorul auto manevra autoutilitara cu spatele şi a trecut cu bara din partea inferioară peste victimă, împrejurări în care aceasta a suferit leziuni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. A fost testat cu aparatul etilotest şi bărbatul rănit rezultatul fiind tot negativ.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a preluat şi transportat victima iniţial la Spitalul Orăşenesc Siret, apoi la Spitalul Municipal Rădăuţi, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, aceasta fiind diagnosticată cu „traumatism prin accident rutier la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare şi la nivelul feţei”.

Având în vedere faptul că atât conducătorul auto cât şi victima se aflau în timpul serviciului, fiind angajaţi ai SC Servicii Comunale SA Siret, a fost sesizat ITM Suceava pentru efectuarea de cercetări, conform competenţei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI