Rezultate impresionante ale echipei medicale a Compartimentului de Radiologie Intervenţională al SCJU

> Acestea au fost înregistrate în condiţiile în care fondurile MS şi CNAS au acoperit mai puţin de 50% din necesarul materialelor pentru procedurile minim-invazive

 La finalul anului 2023, Compartimentul de Radiologie Intervenţională al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a anunţat rezultate remarcabile în consolidarea echipei medicale şi în extinderea programelor de tratament.

Cu un efectiv format din trei medici specialişti şi un medic rezident, alături de şapte asistenţi, compartimentul asigură în mod continuu programul naţional de tratament endovascular al accidentului vascular ischemic (AP-AVC) şi rezolvarea oricăror urgenţe prin proceduri minim invazive, 24/24.

Din anul 2021, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava s-a afirmat ca fiind unicul din Moldova care furnizează permanent tratament AP-AVC, iar numărul pacienţilor trataţi a cunoscut o creştere exponenţială. Eforturile echipei multidisciplinare au fost susţinute financiar de management, iar în 2023 s-au realizat 45 de trombectomii mecanice, cu 25% dintre pacienţi transferaţi din alte judeţe precum Botoşani, Neamţ, Bistriţa.

Activitatea în domeniul accesului vascular a înregistrat, de asemenea, o creştere semnificativă, cu o echipă multidisciplinară ce a realizat mentenanţa la peste 70 de pacienţi dializaţi şi montarea a peste 80 de catetere temporare şi permanente, provenind din centrele de dializă din Iaşi, Botoşani, Dorohoi, Roman, Oneşti şi Suceava.

Aflăm şi că echipa de medici a fost pionieră în proceduri minim-invazive non-vasculare la nivel naţional, inclusiv crioablaţia de tumoră pulmonară şi în controlul durerii oncologice prin neurolize şi ablaţii.

Finanţarea de la Ministerul Sănătăţii – prin acţiunea prioritară AP-AVC şi programele naţionale de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – a acoperit mai puţin de 50% din fondurile necesare materialelor pentru procedurile minim invazive, restul fiind susţinute necondiţionat de către managementul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Pentru noul an, aflăm că echipa propune noi provocări în domeniul radiologiei intervenţionale pediatrice şi extinderea membrilor echipei prin implicarea tinerilor specialişti şi rezidenţi, având în vedere planurile de dezvoltare ale spitalului prin centrul multidisciplinar de tratament minim-invaziv. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI