Inspectorii de muncă au descins la agenţii de plasare a lucrătorilor

> Principala deficienţă depistată este nerespectarea conţinutului ofertelor ferme din contractele încheiate cu persoanele fizice sau juridice stabilite într-un alt stat

 În luna decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a desfăşurat campania pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea, pe teritoriul României, ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Inspectorul-şef Romeo Butnariu informează că grupul-ţintă a fost cel al agenţilor de plasare a forţei de muncă aflaţi în evidenţa ITM Suceava, precum şi „orice altă persoană fizică sau juridică care desfăşoară, pe teritoriul României, activitatea de selecţie şi plasare a forţei de muncă în străinătate”.

Conform şefului ITM, inspectorii de muncă au organizat şi desfăşurat, la firmele din evidenţă, 14 controale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate şi pentru deficienţele constatate s-a aplicat o sancţiune contravenţională cu avertisment, fiind dispuse, totodată, şi 7 măsuri de remediere a acestora.

Deficienţele depistate în domeniul relaţiilor de muncă constau în nerespectarea conţinutului ofertelor ferme din contractele încheiate cu persoanele fizice sau juridice stabilite într-un alt stat, cât şi în netransmiterea la ITM Suceava a situaţiilor lunare privind contractele de mediere încheiate şi persoanele angajate în străinătate.

Inspectorul-şef Romeo Butnariu a informat că la ITM Suceava sunt înregistraţi 16 agenţi de plasare sau alţi furnizori de servicii de plasare a forţei de muncă în străinătate. 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI