Urătura lui Gheorghe Flutur către urătorii veniţi la Suceava

Gheorghe Flutur a rupt, miercuri, tradiţia la Festivalul Internaţional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava şi le-a făcut el, mai întâi, o urare urătorilor veniţi în centrul Sucevei.

Îmbrăcat cu cojocel şi cuşmă pe cap, preşedintele Consiliului Judeţean i-a primit pe urători în zona din faţa Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, alături fiindu-i prefectul Alexandru Moldovan, deputatul Ioan Balan, primarul Ion Lungu.

Întrebat dacă primeşte cu uratul, Gheorghe Flutur a răspuns: „Primim, primim. Dar înainte să vă primim, vă spun eu o urătură”.

El a compus o urătură în care le-a mulţumit urătorilor că au venit la festival.

„La mulţi ani şi o închinăciune, / Ca-ţi venit cu atâta lume / N-aţi mai fost de-un an la noi, / Dar aţi venit cu plug, cu boi. / Aţi adus urşi şi căpriţă, / Şi lumea de pe uliţă”.

Flutur a continuat spunând că, în zona Sucevei, obiceiurile vor dăinui şi le-a transmis celor prezenţi că, atâta vreme cât tradiţiile vor fi păstrate această zonă, suntem pe drumul cel bun.

„În partea asta de ţară, / Obiceiul n-a să piară / Că din sate izvorăşte, / Tot un cântec şi-o poveste. / Cât mai este Bucovina, / Cât de Paşti vine Lumina, / Cât sunt urători, vă spun, / Că suntem pe drumul bun”.

Ulterior, oaspeţii Sucevei au transmis urări celor prezenţi, iar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a oferit colaci. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI