Municipiul Vatra Dornei beneficiază de gaz natural

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a aprins, vineri dimineaţa, flacăra unui aragaz branşat la reţeaua de gaz natural din Vatra Dornei, anunţând că din acel moment municipiul Vatra Dornei are gaz natural.

Flutur a spus că în anul 2023 s-a preocupat foarte mult, alături de administraţia locală liberală şi împreună cu deputatul PNL Angelica Fădor, de problemele din Vatra Dornei.

„Astăzi a venit gazul metan la Vatra Dornei. Am trecut Mestecănişul şi, în sfârşit, lumea de aici, casele, pensiunile, apartamentele, centrala termică şi sper ca industria alimentară şi ceilalţi să aibă gaz metan, pentru că Dorna merită să aibă gaz metan fiind o zonă cu iarnă lungă” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a reamintit că luna trecută a fost redeschis Cazinoul Băilor şi a menţionat că a fost criticat că s-a implicat în accelerarea lucrărilor de refacere a zonei centrale.

Mai mult, Flutur a spus că Vatra Dornei este oraşul care a cunoscut cea mai frumoasă dezvoltare în ultimii ani cu proiecte de peste 50 de milioane de euro care au schimbat staţiunea la faţă, de la străzi, apă şi canalizare, ambulatoriul spitalului, locuinţe sociale, gaz natural care erau aşteptate şi a mulţumit dornenilor pentru încrederea acordată.

Flutur a mers apoi la o familie din Vatra Dornei, unde a aprins flacăra aragazului conectat la reţeaua de gaz natural recent realizată.

„După foarte mulţi ani de zile, mult aşteptatul gaz metan a venit şi la Vatra Dornei” a spus Flutur, care a reamintit că la 2 decembrie 2011 aprindea cu un chibrit flacăra la Câmpulung Moldovenesc.

El a mulţumit primarului şi viceprimarului, dar în special deputatului PNL Angelica Fădor, pentru că „a fost o luptă”.

Flutur a adăugat că dornenii aproape că îşi pierduseră speranţa şi nu credeau că acest proiect se va finaliza.

„Din primul mandat de preşedinte am luat acest proiect cu o conductă făcută undeva până la Prisaca Dornei şi abandonată. Cei dinaintea mea au venit cu o firmă rusească, Stroytransgaz, care a falimentat şi s-a oprit acel proiect «Utilităţi şi mediu». Am luat de la zero. Sunt aproape 40 km de conductă construită până la Vatra Dornei. N-a fost uşor. Trecerea prin munte a fost cea mai dificilă în zona Pojorâta şi Pasul Mestecăniş cu proprietari de pădure – pe unii nu-i găseam – cu zonă stâncoasă unde s-a modificat soluţia tehnică a Transgaz. Anul trecut am venit cu premierul Ciucă la Vatra Dornei şi arătam că am veni la marginea oraşului cu gazul metan. Astăzi, după o investiţie de peste 30 km de reţele de gaze naturale în municipiul Vatra Dornei a ajuns gazul în acest oraş” a spus Flutur.

El a explicat că de acum dornenii au o alternativă la încălzirea cu lemn şi consideră că aceasta este o soluţie şi pentru atragerea de investitori în Vatra Dornei.

Flutur a menţionat că investiţia Transgaz de la Pojorâta la Vatra Dornei a costat 4,2 milioane de euro. El a mulţumit şi firmei care a executat reţeaua de distribuţie din municipiu pentru că s-a ţinut de cuvânt şi că acum dornenii au gaz natural.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că gazul natural va fi folosit de centrala termică la care sunt branşate circa 2.600 de apartamente, dar că sunt şi circa 3.000 de beneficiari care pot alege să se încălzească cu lemne sau cu gaz metan.

Flutur a transmis administraţiei locale „să nu ardă gazul degeaba”.

Deputatul PNL Angelica Fădor a spus că acesta este un moment mult aşteptat de dorneni.

„De-a lungul timpului s-a discutat mult despre aducţiunea de gaz metan de la Vatra Dornei. Pe de o parte a fost privită cu încredere, cu speranţă, iar pe de altă parte cu scepticism” a spus Angelica Fădor, care a amintit şi impedimentele birocratice, de relief sau de proprietate, care au fost surmontate pentru ca la Vatra Dornei să fie adus gazul natural, menţionând că a fost nevoie de diverse acte normative emise de Guvern pentru scoaterea din circuit a terenurilor pe unde trece acum conducta magistrală de gaz natural.

„Important este că avem gaz la Vatra Dornei şi asta datorită eforturilor administraţiei liberale. Gazul metan la Vatra Dornei înseamnă implicarea tuturor, înseamnă dezvoltare, înseamnă civilizaţie, înseamnă un pas înainte” a spus deputatul PNL. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI