Festivalul Internaţional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava

Ieri, la Suceava, s-a desfăşurat Festivalul Internaţional al Obiceiurilor de Iarnă, care a cuprins, potrivit precizărilor anterioare ale vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Niculai Barbă, „cea mai mare paradă din ţară”.

Conform informaţiilor furnizate de Niculai Barbă, Festivalul Internaţional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava este un eveniment de referinţă, organizat de Consiliul Judeţean în cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”.

Sucevenii, cu rudele, prietenii şi musafirii, alături de toţi cei reveniţi din diaspora acasă, de sărbători, nu în cele din urmă de turiştii care au dorit să-şi petreacă aceste minunate zile în Bucovina, au fost astfel invitaţi să vadă şi să aprecieze, spre neuitare, „crâmpeie din zestrea de tezaur a Bucovinei”.

Peste 30 de grupuri de urători, cu mascaţi, cu jocul căiuţilor, urşilor, caprelor, din toate vetrele etnofolclorice ale judeţului au susţinut ieri, spre şi în centrul Sucevei, „un regal al autenticului, al obiceiurilor de iarnă, aşa cum doar în Bucovina mai sunt păstrate”.

Parada măştilor şi a costumelor, care s-a întins pe mai mulţi kilometri, a pornit la ora 11 din zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a parcurs străzi ale oraşului spre zona centrală, trecând cu urări prin faţa Palatului Administrativ.

Ulterior, pe esplanada Casei de Cultură, unde se află deschis şi Târgul Crăciun, grupurile participante au susţinut programe speciale, etalând obiceiurile din zonele de provenienţă. (D.L.)

Un comentariu

  1. Festival international?
    De ce nu intergalactic ma intreaba un prieten… eu ce pot sa-i spun?
    Ca Peste 30 de grupuri de urători, cu mascaţi, cu jocul căiuţilor, urşilor, caprelor, din toate vetrele etnofolclorice ale judeţului si au interpretat si internationala la fluier de picior?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI