Ungaria îşi menţine rezervele faţă de ratificarea aderării Suediei la NATO

Premierul ungar Viktor Orban a insistat ieri că deputaţii partidului său, Fidesz, rămân reticenţi asupra aderării Suediei la NATO, şi a negat că Ungaria s-ar coordona cu Turcia pentru a menţine în continuare blocată această aderare, relatează agenţia EFE.

Vorbind la o conferinţă de presă cu mass-media internaţionale, Orban a susţinut că ratificarea aderării Suediei la NATO „va fi determinată de Parlamentul Ungariei”, şi a adăugat că deputaţii au „reticenţe” cu privire la această ratificare.

Turcia şi Ungaria sunt singurele state membre ale NATO care încă nu au ratificat aderarea Suediei la Alianţă. Ankara invocă lipsa de cooperare a guvernului de la Stockholm în extrădarea către Turcia a unor persoane pe care aceasta le consideră având legături cu organizaţii teroriste, în special din zona kurdă, iar Budapesta reproşează politicienilor suedezi că şi-au făcut un obicei din a emite critici la adresa guvernului conservator condus de Viktor Orban.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI