La SCJU Suceava

Dr. Calancea a anunţat înfiinţarea unui centru multidisciplinar pentru tratamentul minim invaziv

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunţat, miercuri, „investiţii curajoase şi vizionare” în dezvoltarea medicală a spitalului, între care un centru multidisciplinar pentru tratamentul minim invaziv.

Al. Calancea a asistat, miercuri după-amiază, la zborul de calibrare al unui elicopter SMURD pe heliportul de pe SCJU Suceava şi a spus că aceasta înseamnă că se apropie operaţionalizarea acestui heliport, o investiţie de 1,2 milioane de euro a CJ Suceava.

 „Este o investiţie care vine ca o mănuşă pentru SCJU Suceava şi pentru întreaga zonă a Moldovei, pentru că ne confruntăm cu foarte multe politraumatisme şi avem în continuare proiecte extrem de ambiţioase şi vizionare în ceea ce priveşte dezvoltarea medicală a SCJU Suceava” a spus Alexandru Calancea.

Managerul SCJU Suceava a reamintit proiectul lansat anul trecut privind înfiinţarea sălii politraumă cu mai multe echipe operatorii pentru un pacient politraumatizat.

„Peste 80% dintre pacienţii politraumatizaţi vin din accidentele rutiere, iar judeţul Suceava se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de accidente rutiere” a spus dr. Calancea, care a explicat că toate aceste cazuri cu politraumă au nevoie de terapie intensivă, motiv pentru care va fi dublată suprafaţa ATI.

El a mai anunţat înfiinţarea la SCJU Suceava a unui centru multidisciplinar pentru tratamentul minim invaziv.

„Tratăm modern, nu prin operaţia chirurgicală clasică. Foarte multe specialităţi, foarte multe patologii din cardiologie, chirurgie vasculară, ginecologie, oncologie s.a.m.d.” a spus Calancea.

El a precizat că e vorba de „investiţii majore care privesc spre viitor şi dezvoltă medical acest judeţ”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI