Deputatul PNL Angelica Fădor:

Primăriile sucevene afectate de creditul pentru proiectul „Utilităţi şi mediu” au asigurată în 2024 finanţarea pentru plata ratelor şi dobânzilor

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, ieri, în timpul dezbaterilor la Legea bugetului de stat, că cele 60 de localităţi sucevene ale căror bugete sunt grevate de creditul pentru proiectul „Utilităţi şi mediu” vor avea în 2024 sumele necesare pentru finanţarea ratelor şi dobânzilor aferente.

Angelica Fădor a precizat că sumele de bani au fost incluse în Legea bugetului de stat şi că pentru 2024 nu vor exista surprize neplăcute pentru primăriile afectate de acest credit, în sensul că nu vor avea conturile blocate din cauză că nu au banii necesari pentru a plăti ratele şi dobânzile aferente.

„Ne-am asigurat că în Legea bugetului de stat pentru 2024 sunt prevăzute sumele respective” a spus deputatul liberal.

Ea a arătat că în fiecare an, atât Consiliul Judeţean Suceava, cât şi parlamentarii liberali au făcut demersuri pentru ca Guvernul să asigure plata ratelor şi dobânzilor pentru creditul contractat în 2004.

„În caz contrar, cele 60 de localităţi ar fi într-o situaţie mai mult decât critică, întrucât riscă să aibă conturile blocate de două ori pe an, în martie şi în septembrie şi ar fi în imposibilitatea de a accesa fonduri europene, figurând în evidenţele Finanţelor Publice cu datorii. Programul «Utilităţi şi mediu» reprezintă o piatră de moară pentru localităţile implicate” a explicat Fădor.

Ea a arătat că acum în Legea bugetului de stat este prevăzută pentru plata ratelor şi dobânzilor aferente anului 2024 suma de 35,4 de milioane de lei, dintre care 11,1 milioane de lei pentru componenta de gaz şi 24,29 pentru componenta termoficare, fiind sume defalcate pentru cele 60 de primării sucevene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI