ROMATSA va îmbunătăţi sistemul de aducere a aeronavelor la sol pe timp de ceaţă la Suceava

> Va fi la nivelul Otopeniului, consideră preşedintele CJ Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, marţi, de la Aeroportul Suceava, că Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA a confirmat că anul viitor va îmbunătăţi sistemul ILS de pe Aeroportul Suceava, astfel încât să se poată ateriza şi în condiţii de vizibilitate redusă de 150 de metri.

„Zilele trecute, ROMATSA ne-a făcut cunoscut că, potrivit studiului efectuat de o firmă italiană privind aducerea la sol a aeronavelor pe timp de ceaţă, sunt condiţii să urcăm de la categoria a doua, de la circa 300 de metri vizibilitate, la 150 de metri pe ceaţă. S-au angajat să facă această investiţie în 2024 la solicitarea noastră. Asta înseamnă că, în viitorul apropiat, vor putea să vină aeronave să aterizeze la Suceava şi de la vizibilitate de 150 de metri în sus. Acest lucru va duce Aeroportul Suceava la nivelul Aeroportului Otopeni, pentru că acest CAT III e la nivelul Otopeniului” a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a inspectat lucrările de realizare a împrejmuirii şi drumului perimetral al Aeroportului Suceava, investiţii despre care aflăm că au o contribuţie majoră la siguranţa aeroportuară.

Totodată, Flutur a anunţat că acum se demolează unele pavilioane vechi ale aeroportului, pentru că se pregăteşte construcţia terminalului 3, a terminalului cargo şi extinderea parcării aeroportului. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI