Lucrările la Muzeul de Istorie din Siret ar putea să fie finalizate până la sfârşitul anului

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur care a participat, ieri, la Siret, la finalizarea unui proiect european de dotare cu utilaje şi echipamente necesare pentru intervenţii de urgenţă, dar şi la inspectarea lucrărilor la muzeul din oraş, a declarat că sucevenii ar vrea ca ceea ce se întâmplă în luna decembrie să fie în mai multe luni pe an pentru că este o lună în care se finalizează mai multe proiecte.

„Anul acesta cred că este un an record. Vedeţi ce intensitate de proiecte finalizate” a spus Gheorghe Flutur.

Împreună cu primarul din Siret, Adrian Popoiu, Flutur a mers în inspecţie la şantierul Muzeului de Istorie a Holocaustului Evreilor din Bucovina, un proiect de peste 5 milioane de euro realizat în parteneriat de CJ Suceava şi Primăria Siret, realizat prin POR pe o axă de finanţare destinată oraşelor mici şi care a fost înfiinţată la solicitarea autorităţilor din zona Nord-Est.

Flutur crede că muzeul din Siret va fi o atracţie pentru turişti, mai ales că în Siret este şi un cimitir evreiesc, iar pe zidul din zona muzeului sunt înscrise numele evreilor deportaţi din Bucovina în Transnistria şi că muzeul este făcut în memoria acestor victime.

Preşedintele CJ Suceava a pus mâna să ajute muncitorii care execută lucrările din curtea muzeului.

Primarul Adrian Popoiu a spus că lucrările la Muzeul de Istorie care va fi dedicat şi Holocaustului vor fi finalizate până la 31 decembrie, adăugând că s-au realizat proiecte importante în oraş în parteneriat cu CJ Suceava.

Flutur a apreciat că Siret este un campion la proiecte cu finanţare europeană, iar judeţul Suceava este campion pe regiunea nord-est.

„Siretul încheie în glorie anul 2023 şi îl felicit ca o poveste de succes pentru primarii campioni în atragerea de proiecte europene” a spus Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI