Poliţia Judeţeană Suceava anunţă că a finalizat un proiect de cooperare regională pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere România – Ucraina

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava anunţă cu succes finalizarea implementării proiectului SAGA – „Cooperare regională pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere România – Ucraina”. Acest proiect a fost finanţat prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020, din cadrul Instrumentului European de Vecinătate.

Proiectul, desfăşurat în parteneriat cu instituţii de poliţie din România şi Ucraina, a avut ca obiectiv general îmbunătăţirea cooperării regionale pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere între structurile de poliţie române şi ucrainene.

În cadrul proiectului, au fost realizate mai multe activităţi cheie:

> Platformă IT de cooperare: S-a creat o platformă IT de cooperare pentru schimbul eficient de informaţii între partenerii din proiect, îmbunătăţind comunicarea transfrontalieră dintre România şi Ucraina.

> Renovarea sediilor de poliţie: Au fost renovate 12 sedii de poliţie din administrarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, îmbunătăţind condiţiile de lucru pentru poliţişti şi facilitând interacţiunea cu cetăţenii.

> Instruire şi pregătire: Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost instruiţi pentru utilizarea platformei IT de cooperare, iar ulterior au susţinut sesiuni de instruire pentru alţi poliţişti care vor utiliza această platformă.

> Echipamente IT: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a beneficiat de achiziţia de echipamente IT (146 staţii de lucru, 7 imprimante de mare capacitate, 10 imprimante monocrom şi un dispozitiv mobil) pentru utilizarea eficientă a platformei IT.

> Pregătire în domeniul criminalităţii informatice: Poliţiştii din cadrul serviciilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au participat la sesiuni de pregătire în domeniul investigării criminalităţii informatice.

Bugetul total al proiectului a fost de 5,209,341.07 euro, iar acesta a fost implementat în perioada 28.06.2019 – 31.12.2023. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava subliniază că finalizarea cu succes a proiectului va contribui semnificativ la eficientizarea luptei împotriva criminalităţii transfrontaliere şi la consolidarea colaborării între structurile de poliţie din România şi Ucraina. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI