Festivalul naţional de tradiţii de sărbători „Iarna Buzoiană”

Cea mai frumoasă perioadă a anului, cea a sărbătorilor de iarnă, când peste tot se aud glasurile colindătorilor, a adus împreună, la Festivalul naţional de tradiţii de sărbători „Iarna Buzoiană”, cei mai talentaţi interpreţi de colinde şi cei mai buni dansatori din diverse zone ale ţării.

Ansamblul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, coordonat de profesor Iustina Horga şi de domnul Laurenţiu Sbiera, a reuşit performanţa de a câştiga şi la această ediţie trofeul Festivalului „Iarna Buzoină – 2023”.

Momentele magice, puse în scenă de cei mai talentaţi purtători de tradiţie din colegiul câmpulungean, au reunit colinde, urături, jocul caprei şi al ursului, aducând în faţa spectatorilor şi jocul bumbierilor, joc specific sărbătorilor de iarnă din zona Bucovinei.

Prestaţia elevilor colegiului a cucerit juriul, obţinând locul I la secţiunile „Obiceiuri de iarnă”, „Dansuri populare” şi „Interpretare Corală”. La secţiunea „Solişti”, Adina Ardelanu a obţinut locul I la categia „Nou solistă” şi locul al II-lea la categoria „Interpretare solo”, Mihai urcanu locul al II-lea şi Ioan Persic locul al III-lea.

Festivalul, desfăşurat în data de 16 decembrie, a fost organizat de către Cercul Militar Buzău şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi” Buzău, precum şi de Fundatia „Mareşal Alexandru Averescu” şi Consiliul Judeţean Buzău având ca scop punerea în valoare a tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă din satele româneşti şi de a promova în rândul tinerilor valorile culturale rămase moştenire din moşi strămoşi.

Vă felicităm pentru toată muncă şi dăruirea de care aţi dat dovadă! Felicitări pentru premiile obţinute! Suntem mândri de voi!

FRANCESCA ŞINDILAR

Foto: LAURENŢIU SBIERA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI