Pojorâta

Povestea salvării bărbatului prins sub pământ după prăbuşirea unui mal al unei fântâni

Bărbatul care a fost îngropat sub un mal de pământ şi pietriş la Pojorâta a fost scos în viaţă de pompieri după o intervenţie de circa 8 ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, victima, un tânăr în vârstă de 30 de ani, a fost găsită la o adâncime de aproximativ 8 metri, fiind acoperită de un strat de piatră de peste 5 metri înălţime.

El a spus că după aproximativ 8 ore de muncă asiduă, pompierii au reuşit să ajungă la tânărul îngropat care era conştient şi cooperant, fiind evacuat şi preluat de cadrele medicale.

Tânărul a fost surprins, sâmbătă, la prânz, de un mal de pământ, în localitatea Pojorâta în timp ce împreună cu alţi doi bărbaţi lucra pentru curăţarea unei fântâni, iar malul acesteia s-a surpat peste el.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii specifice acestui tip de intervenţie. De asemenea, ca resurse medicale, au fost alocate un echipaj SMURD şi unul al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

Ministerul de Interne a transmis felicitări pompierilor suceveni care l-au scos în viaţă pe tânărul acoperit de un mal de pământ la Pojorâta

Ministerul de Interne a transmis felicitări celor 11 pompieri suceveni, Sandu, Daniel, Teofil, Costel, Ovidiu, Ionel, Laurenţiu, Cosmin, Ioan, Mihai şi Florinel, care au demonstrat adevăratul spirit al eroismului şi dedicării umane. Aceştia au muncit fără oprire timp de 8 ore pentru a salva un tânăr de 30 de ani surprins sub un mal de pământ într-o fântână adâncă de aproximativ 8 metri la Pojorâta.

„Voi meritaţi toate aprecierile din lume! Fantastici aţi fost! Absolut minunaţi… Şi, da, chiar a fost o minune ce aţi făcut astăzi!” a transmis Ministerul de Interne.

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a transmis felicitări forţelor care au intervenit – pompieri militari, cadre medicale, lucrători ai CLSU Pojorâta, poliţişti, dar şi tuturor celor care s-au rugat pentru viaţa acestui tânăr.

Pe parcursul celor 8 ore tensionate, salvatorii au înfruntat momente de îndoială şi epuizare, dar, cu determinare şi credinţă, au reuşit să-l scoată în viaţă pe tânăr.

Momentul care a dat şi mai multă putere echipei să continue a fost atunci când s-a auzit un glas slab care cerea ajutor.

Fără a ţine cont de oboseală şi frig, salvatorii au luptat pentru a ajunge la victima îngropată.

ISU Suceava a făcut o sinteză a intervenţiei

8 metri: cam atât de adâncă era fântâna, undeva, la Pojorâta. Cei trei lucrători trebuiau să o cureţe. Din păcate, unul dintre ei, care se afla în interior, jos, de tot, nu a mai reuşit să iasă. Chiar de la buză, un mal de pietre şi pământ s-a surpat peste el.

Salvatorii: desfăşurare de forţe impresionantă – forţe şi mijloace, accesorii şi salvatori – toate pregătite să-l găsească pe tânărul muncitor, de doar 30 de ani.

Două buldoexcavatoare au săpat şi au eliberat zona, până pe la 3-4 metri adâncime. Apoi, cu cazma şi târnăcop, salvatorii au început munca de Sisif…

De la agonie la extaz: ore întregi, uzi în spate, cu speranţe care se risipeau odată cu timpul care se scurgea. Au scos deja 4 metri de piatră şi… timp de peste 400 de minute, nimic… Dar, deodată:

– Ajutor! Ajutor! se auzi un glas slab de sub pământ.

– Doamne! S-aude! E viu! cruci făcute-n grabă de salvatori…

– Dumnezeu nu lucrează cum credem noi! se minună Costel, şeful gărzii de intervenţie. Hai! Mai avem cam un metru de piatră până la el. Să-i dăm bătaie, dar cu grijă!

8 ore: cum e oare să stai 8 ore sub pământ? Nu ştim, dar poate tânărul salvat ne va povesti, într-o zi, cumpăna prin care a trecut… Nouă şi nepoţilor săi… Pentru că Dumnezeu, prin îngerii săi salvatori, i-a dăruit această şansă.

Deocamdată, îi urăm sănătate şi să se facă bine cât mai repede!

Iar colegilor noştri, le spunem: Jos pălăria!

Felicitări forţelor care au intervenit – pompieri militari, cadre medicale, lucrători ai CLSU Pojorâta, poliţişti, dar şi tuturor celor care s-au rugat pentru viaţa acestui tânăr. Pentru că, se pare, Dumnezeu are alte planuri pentru el… (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI