Flutur a înmânat oficial cererea de avizare pentru autostrada A 7 guvernatorului din Cernăuţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a înmânat oficial sâmbătă, în PTF Siret, guvernatorului regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, cererea privind avizul necesar pentru autostrada A 7 Suceava – Siret.

Gheorghe Flutur i-a spus lui Ruslan Zaparaniuk că, în ceea ce priveşte Autostrada Moldovei, e terminat studiul de fezabilitate şi că acum autorităţile sunt pregătite să intre la finanţare.

 „Va fi un sens giratoriu la 200 de metri de vamă, care descarcă din viitoarea autostradă A 7 traficul care să intre în vamă” a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că a fost trimisă cererea şi pe filieră guvernamentală la Ministerul Mediului de la Kiev, dar că îl roagă pe guvernatorul din Cernăuţi să acorde sprijin în sensul urgentării realizării documentaţiei.

„Trebuie vizat de ministerul din ţara vecină, fiind vorba de o investiţie care vine spre frontieră. Am şi demersul ministrului nostru către Kiev, în limba engleză” a precizat Flutur.

El a înmânat documentul lui Zaparaniuk, care a promis că se va implica pentru obţinerea cât mai curând a avizului solicitat, mai ales că investiţia este benefică pentru ambele ţări. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI