Gheorghe Flutur, după modernizarea Vămii Siret:

Lumea aşteaptă să nu mai fie cozi, dar nu avem încă scannerele; trebuie să spunem adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la inaugurarea modernizării Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, că astfel se va creşte capacitatea de procesare de autovehicule, dar că autorităţile române şi ucrainene va trebui să găsească soluţii pentru accelerarea timpilor din vamă.

„Trebuie să discutăm cum accelerăm timpii din vamă, să nu mai avem cozi de 40 km” a subliniat Flutur.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, după instalarea scannerelor de verificare a camioanelor, durata de procesare se reduce la 8 minute şi vor putea fi procesate circa 500 de tiruri pe sens într-o zi, ceea ce înseamnă 1.000 de tiruri pe zi, pe ambele sensuri, iar în ceea ce priveşte autoturismele se vor putea procesa circa 2.000 de maşini pe zi, în ambele sensuri.

A fost modernizată şi clădirea Poliţiei de Frontieră şi a fost amenajată şi o hală unde se pot verifica amănunţit, la cald, autovehiculele, a arătat Flutur.

„Modernizarea aceasta înseamnă şi scurtarea coloanelor de maşini şi a timpilor de aşteptare. Eu am o rugăminte la Autoritatea Vamală. Înţeleg că e o procedură de achiziţie care durează câteva luni până vin scannerele. Deja, lumea, aflând că s-a deschis, au aşteptarea să nu mai fie cozi, dar scannerele încă nu le avem. Trebuie să spunem adevărul. Va trebui să grăbim această procedură ca să fie utilă” a declarat Flutur.

El a spus că interesul este ca în judeţul Suceava să nu fie blocat traficul şi să fie civilizată trecerea frontierei.

Modernizarea PTF Siret, un proiect de 10 milioane de euro, care a fost depus de Autoritatea Vamală după ce deputatul PNL Angelica Fădor a făcut numeroase demersuri în acest sens în Parlament, iar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a insistat la membrii guvernului. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI