Autostrada Suceava – Siret are nevoie de aviz de mediu din Ucraina

 > La solicitarea lui Gheorghe Flutur, guvernatorul din Cernăuţi spune că va grăbi emiterea documentului

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, miercuri, guvernatorului regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, să efectueze demersuri la Ministerul Mediului din Ucraina pentru a elibera mai repede autorizaţia de mediu pentru autostrada Suceava – Siret.

Gheorghe Flutur a discutat cu Ruslan Zaparaniuk în marja conferinţei de închidere a proiectului transfrontalier privind drumul de la Izvoarele Sucevei şi i-a explicat că, în cazul proiectelor de autostradă care se fac până în frontieră, este nevoie de un aviz de la Ministerul Mediului din ţara vecină, în cazul autostrăzii Suceava – Siret fiind vorba despre Ministerul Mediului din Ucraina.

„Am cerut ministrului român al Mediului să vorbească cu omologul de la Kiev. E o formalitate. Dar mă grăbesc, că vreau să depun documentaţia la finanţare, că suntem interesaţi amândoi în egală măsură de autostrada asta” a spus Flutur.

Zaparaniuk i-a răspuns lui Flutur să formuleze o solicitare oficială către Administraţia de Stat din Cernăuţi.

„Dacă avem o solicitare oficială, vom aplica pentru toate avizele. Sunt de acord că acest proiect este foarte important şi pentru partea ucraineană” a spus guvernatorul din Cernăuţi.

El l-a întrebat pe Flutur dacă a fost depusă o cerere de aviz la Ministerului Mediului din Ucraina, iar preşedintele CJ i-a răspuns că se va interesa la Ministerul Me-diului din România şi că îi va trimite astăzi o solicitare oficială în acest sens.

Zaparaniuk a promis că îl va contacta pe ministrul ucrainean al Mediului, pentru ca procedura să se deruleze rapid. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI