Şase medalii câştigate de tenismenii fălticeneni la Turneul Campionilor MPG

Nouă copii care practică tenisul de câmp la clubul sportiv ACS „Nada Florilor” Fălticeni au participat, în perioada 9 – 10 decembrie, la cea mai prestigioasă şi aşteptată competiţie Tenis10 din calendarul Federaţiei Române de Tenis – Turneul Campionilor 2023, eveniment aflat la cea de-a 14-a ediţie. Au avut drept de participare jucătorii care au câştigat un turneu în perioada sezonului de vară (1 aprilie – 30 octombrie 2023) şi au obţinut titlul de finalist în turneele Platinum.

Competiţia a avut şapte categorii de joc: Roşu, Portocaliu Fete, Portocaliu Băieţi, Verde Fete şi Verde Băieţi, Galben Fete şi Galben Băieţi.

La fel ca şi anul trecut, turneul s-a desfăşurat simultan în două centre Tenis10 de top din Romania, respectiv Bucureşti (Elite TC Pantelimon) şi Cluj-Napoca (în premieră la CS Marc Tenis).

Dintre cei nouă sportivi fălticeneni care au ajuns în faza finală a competiţiei, şase au urcat pe podium: Nivelul Roşu, locul I – Sofia Burlui; Nivelul Portocaliu, fete, locul I – Efremia Tanasă / locul al II-lea – Antonia Mitocaru; Nivelul Verde, fete, locul I – Elena Tanasă; Nivelul Verde, băieţi, locul I – Daniel Mitocaru; Nivelul Galben, locul al III-lea, Christian Samachişa, şi locul al IV-lea, Emanuel Benea.

Adelina Rădăşanu şi Emilian Nechiforeasa au terminat gupele fără înfrângere şi au fost capi de serie în sistemul eliminatoriu, dar au pierdut la limită în sferturile de finală.

„Încheiem anul cu rezultate de excepţie. La cele două turnee ale campionilor din luna decembrie, sportivii clubului «Nada Florilor» au câştigat 16 medalii de aur, una de argint şi 4 de bronz. Aceste rezultate nu sunt întâmplătoare, sunt rodul muncii pe care aceşti copii o fac la antrenamente zi de zi, cu seriozitate şi ambiţie, supervizaţi în permanenţă de părinţii care îi încurajează şi îi susţin. Avem un colectiv de copii şi de părinţi foarte unit, avem un primar care ne ajută de câte ori avem nevoie de ceva, avem sponsori pe care sperăm să-i păstrăm alături de noi şi anul viitor. La toţi le promitem că nu îi vom dezamăgi. Felicitări copiilor şi părinţilor, pentru efortul depus, sponsorilor care sunt mereu alături de noi şi Primăriei municipiului Fălticeni pentru că ne oferă cele mai bune condiţii de pregătire”, ne-a spus Marcel Dascălu, coordonatorul Secţiei de tenis de câmp copii de la Clubul Sportiv „Nada Florilor” Fălticeni.

 STELIAN BORHAN

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI