Salariaţii Direcţiei Judeţene de Statistică, grevă „prin exces de zel”

Angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Suceava au anunţat ieri că, pe toată durata zilei, urma să protesteze „prin exces de zel”, ca efect al nemulţumirilor legate de „salarizarea discriminatorie îndelungată”.

Pe toată durata normală a zilei de muncă (orele 8:00-16:30) salariaţii vor analiza metodologiile lucrărilor, vor efectua analize comparative a datelor şi vor efectua activităţi de documentare şi analiză statistică.

În semn de protest, ei au anunţat că nu vor mai colecta şi furniza date statistice din judeţul Suceava, ameninţând cu neasigurarea datelor statistice necesare Programului Statistic Naţional şi transmiterii acestora la EUROSTAT.

 Protestul a venit în urma a zece zile de manifestări spontane, în care revendicările salariaţilor nu au fost soluţionate de decidenţii politici.

Reamintim, printre principalele nemulţumiri se numără neaplicarea Memorandumului asumat de Guvern la 13 iulie 2022, care viza soluţionarea problemelor de salarizare la nivelul direcţiilor regionale şi judeţene de statistică.

Salariaţii DJS Suceava atrag atenţia asupra faptului că, în ultimii 5 ni, salariaţii au beneficiat de o majorare salarială de doar 14 lei brut (7 lei net), în timp ce rata inflaţiei a depăşit 40%. De asemenea, ei reclamă neacordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, în contrast cu alţi angajaţi din instituţii similare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI