Procurorii suceveni declanşează proteste

> Ei arată că Guvernul refuză să le plătească drepturile salariale restante stabilite prin hotărâri judecătoreşti

 Procurorii Parchetului Judecătoriei Suceava au decis, ieri, cu unanimitate, adoptarea unei forme de protest ca urmare a refuzului puterii executive de a aloca fondurile necesare plăţii integrale a drepturilor salariale şi a tranşei aferente anului 2023 din drepturile salariale restanţe, reprezentate de titlurile executorii constând în hotărâri judecătoreşti definitive.

„Având în vedere refuzul puterii executive de a aloca fondurile necesare plăţii integrale a drepturilor salariale şi a tranşei aferente anului 2023 din drepturile salariale restante reprezentate de titlurile executorii constând în hotărâri judecătoreşti definitive, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în cadrul adunării generale, în unanimitate (7 voturi din 7 membri prezenţi), adoptă următoarea formă de protest, pe perioadă nelimitată:

  1. Activitatea de supraveghere a urmăririi penale urmează să se desfăşoare numai cu privire la:

> cauzele în care s-au dispus ori se propune luarea măsurilor preventive ori a celor de protecţie a victimelor şi martorilor, cele privind aplicarea provizorie a măsurilor de siguranţă cu caracter medical precum şi cele cu persoane vătămate minori;

> actele şi măsurile de urmărire penală a căror amânare ar pune în pericol obţinerea probelor sau prinderea suspectului sau a inculpatului, precum şi cele privind audierea anticipată.

  1. Suspendarea programului nemijlocit cu publicul, cu excepţia soluţionării cererilor având ca obiect prelungire drept de circulaţie şi înregistrare tardivă deces.
  2. Suspendarea programului de audienţe organizat de către conducătorul unităţilor de parchet.

Prezentele forme de protest privesc şi categoriile personalului auxiliar de specialitate şi personalului conex” se arată în comunicatul semnat de prim-procuror Cătălin Chiochiu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI