La Fălticeni, Baia şi Hănţeşti

Trei locuinţe afectate de incendii izbucnite de la coşurile de fum

> Pompierii revin cu recomandări pentru evitarea producerii de incendii

 În cursul zilei de sâmbătă, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor izbucnite la trei locuinţe din localităţile Fălticeni, Baia şi Hănţeşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, toate cele trei incendii au avut cauza probabilă de izbucnire comună, respectiv, coşul de fum neizolat sau amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

El a spus că, la fiecare dintre cele trei case, au ars elemente din lemn din construcţia acoperişului, pe suprafeţe între 2 şi 10 mp.

„Faptul că aceste incendii au izbucnit pe timp de zi şi au fost anunţate cu celeritate, dar şi intervenţia promptă a pompierilor au salvat locuinţele de la a fi cuprinse în totalitate de flăcări” a precizat Găleată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a reamintit cetăţenilor recomandările privind adoptarea măsurilor pentru prevenirea incendiilor din această perioadă, la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

> coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;

> în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

> verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;

> în poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI