Primăria Suceava vrea majorarea cu 13,8% a tuturor chiriilor şi tarifelor aplicate pentru bunurile aflate în proprietatea municipiului

> Vor creşte inclusiv tarifele la cinematografe

 Primăria Suceava vrea să majoreze cu rata inflaţiei de 13,8% a toate chiriile şi tarifele aplicate pentru bunurile aflate în proprietatea municipiului, iar Consiliul Local Suceava urmează să discute şi să voteze propunerea în şedinţa din 14 decembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre, se are în vedere indexarea cu rata inflaţiei, respectiv cu 13,8%, a chiriilor şi a tarifelor pentru anul 2024, ţinându-se seama de natura terenului, de zona în care se află terenul, precum şi de orice alte criterii de determinare a chiriei, începând cu anul 2024 pentru folosirea suprafeţelor de teren aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Suceava.

Totodată, se aprobă indexarea cu rata inflaţiei, respectiv cu 13,8%, a tarifelor lunare/anuale, începând cu anul 2024, pentru închirierea spaţiilor cu altă destinaţie decât locuinţă, proprietate publică sau privată a municipiului Suceava, şi a preţurilor de pornire la licitaţie în vederea închirierii acestora.

În document se arată că se aprobă indexarea cu rata inflaţiei, respectiv cu 13,8%, pentru închirierea bunurilor proprietate publică şi privată a municipiului Suceava din pieţe şi Centrul comercial Bazar, dar şi a tarifelor practicate de Direcţia Administraţia Pieţelor şi a tarifelor practicate de Direcţia Generală a Domeniului Public.

În proiect se mai arată că se aprobă indexarea cu rata inflaţiei, respectiv cu 13,8%, începând cu anul 2024, a tarifelor percepute pentru accesul la film în sălile cinematografelor „Modern” şi „Arta“ din subordinea la Primăriei Municipiului Suceava.

„Indexarea chiriilor şi a tarifelor se aplică şi pentru bunurile închiriate prin licitaţie şi vor fi acceptate de către chiriaş, fără o prealabilă înştiinţare din partea proprietarului” se arată în proiect.

Indexarea se va aplica în anul fiscal 2024 şi va intra în vigoare începând cu data de 1.01.2024. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI