Ministerul Muncii va implementa, de la 1 ianuarie, venitul minim de incluziune

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga ţară vor implementa, de la 1 ianuarie 2024, venitul minim de incluziune, un program focalizat pe cei vulnerabili care înlocuieşte venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei.

„În acest fel se reduce birocraţia, dar cresc şi beneficiile pentru persoanele vulnerabile vizate. Copiii din familiile beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie înscrişi la şcoală şi vor beneficia automat şi de bursa socială. Beneficiari vor fi doar cei care au cu adevărat nevoie pentru că, odată cu beneficiile, cresc şi responsabilităţile. Cei apţi de muncă primesc sprijin din partea statului, dar sunt şi încurajaţi să îşi găsească un serviciu”, transmite Ministerul Muncii.

Venitul minim de incluziune se va acorda şi vârstnicilor instituţionalizaţi care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Aceştia vor deveni astfel automat şi asiguraţi în sistemul de sănătate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI