Primăria Fălticeni organizează mai multe manifestări culturale, artistice, sportive şi comemorative în luna decembrie

În seara zilei de 5 decembrie, în ajun de Moş Nicolae, odată cu aprinderea iluminatului festiv din oraş, la Fălticeni şi-a deschis porţile Orăşelul Copiilor. Dacă până acum căsuţele, jucăriile şi scaunul lui Moş Crăciun erau amplasate în faţa clădirii Primăriei, anul acesta ele se află în Parcul Prefecturii, din vecinătatea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”. Tot aici au fost montate ornamente de iarnă şi brazii cu becuri colorate, orăşelul de poveste fiind de neratat mai ales de cei mici.

Deschiderea Orăşelului Copiilor şi aprinderea iluminatului festiv au dat startul programului organizat de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Fălticeni în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pe 7 decembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural „Grigore V. Birlic” a avut loc un concert caritabil de Crăciun cu participarea Coralei Bărbăteşti „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Pe 13 decembrie, de la ora 15:00, la Sala „Draga Olteanu Matei”, va avea loc spectacolul caritabil, „Magia Crăciunului” organizat de Grădiniţa Specială şi Asociaţia Kiwanis, fondurile colectate urmând a fi redirecţionate către familiile cu probleme financiare ale căror copii sunt înscrişi la grădiniţa specială şi au nevoie de tratamente.

Turnee de tenis pentru copii şi adulţi

Pe 16 decembrie, de la ora 10:00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura a X-a ediţie a Concursului „Christmas Dance”, competiţie la care vor participa aproximativ 300 de elevi şi preşcolari din municipiul Fălticeni. Tot pe 16 decembrie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu”, se va desfăşura ediţia a XIV-a a concursului „Cupa Iernii” la tenis de masă, un turneu de Categoria A din circuitul AmaTur, organizat de ACS „Şomuz” Fălticeni în parteneriat cu Primăria şi Consiliului Local Fălticeni şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava.

Pe 17 decembrie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” se va desfăşura ediţia a IX-a a „Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de ACS „Nada Florilor” Fălticeni cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni. Vor participa 60 de copii care practică acest sport, 10 dintre ei fiind medaliaţi (7 medalii de aur şi 3 de bronz) la Turneul Campionilor FRT Tenis 10 & Teens, desfăşurat în perioada 2-3 decembrie la Braşov 2023.

Pe 18 decembrie, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Sărbători de iarnă la Fălticeni” şi a expoziţiei de şerveţele „Bucurie pe hârtie”.

Moş Crăciun vine cu daruri pentru copii

În perioada 18 – 22 decembrie în curtea şi în holul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, preşcolari şi elevi de la şcolile din municipiul Fălticeni vor prezenta obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou;

Pe 20 decembrie, la ora 14:00, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” va găzdui un eveniment cultural deosebit. Sub îndrumarea preotului profesor Constantin Feştilă, Cercul de folclor „Veşnicia s-a născut la sat”, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, va prezenta proiectul „Şezătoarea, punte între generaţii”.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 12:00, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni;

Pe 23 decembrie, ora 18:00, Moş Crăciun va veni cu daruri pentru copii. Cadourile vor fi împărţite, începând cu ora 18, pentru sute de copii din Fălticeni, la foişorul din Parcul Prefecturii.

Pe 31 decembrie, între orele 9:00 – 15:00, în curtea interioară a Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, vor fi primiţi urători din municipiul Fălticeni şi din comunele limitrofe. La ora 0:00, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un foc de artificii.

Primirea colindătorilor şi urătorilor la Primărie este o tradiţie de peste 30 de ani

 „Agenda manifestărilor pentru luna decembrie 2023 cuprinde evenimente devenite deja tradiţie în localitatea noastră, dar şi competiţii sportive.

În ultimii ani au devenit tradiţionale două concursuri sportive, unul de tenis de masă, dedicat tinerilor şi adulţilor, înscris în calendarul Circuitului Naţional Amatur şi un concurs de tenis de câmp dedicat copiilor. Anul acesta organizăm ediţia a X-a a concursului de dans „Christmas Dance”, pentru copiii din municipiul Fălticeni şi de la şcolile din zonă.

Primirea colindătorilor şi urătorilor la Primărie este o tradiţie de peste 30 de ani, la fel întâlnirea cu Moş Crăciun şi împărţirea darurilor copiilor, care anul acesta va avea loc în foişorul din Parcul Prefecturii şi focul de artificii” ne-a spus primarul Cătălin Coman.

Orăşelul Copiilor şi iluminatul festiv vor fi păstrate până pe 19 ianuarie, data la care este sărbătorită Boboteaza pe stil vechi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI