Club din Suceava, închis de ISU Suceava pentru depăşirea numărului de clienţi, redeschis provizoriu prin decizia instanţei

Judecătoria Suceava a admis, miercuri, o cerere de suspendare a măsurii de oprire a funcţionării unui club sucevean închis în urma unui control efectuat de ISU Suceava în 10 noiembrie 2023 până la soluţionarea definitivă a dosarului în care firma Restpro SRL a cerut anularea procesului-verbal încheiat în urma controlului.

Ordonanţa preşedinţială emisă de Judecătoria Suceava în acest caz este executorie şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit ISU Suceava, în data de 10 noiembrie au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, peste 690 de persoane, depăşindu-se numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 600 de persoane.

Ca urmare, pentru încălcarea prevederilor Art. 19, lit. c) din Legea nr. 307/12.06.2006, cu modificările ulterioare, coroborat cu Art. 3, alin. 2, lit. a) din HGR nr. 915/3.11.2015, a fost aplicată, pentru fiecare agent economic, o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 100.000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a activităţii şi de sigilare a spaţiilor respective, pentru o perioadă de 60 de zile calendaristice.

Minuta instanţei:„Admite cererea având ca obiect ordonanţă preşedinţială formulată de reclamantul RESTPRO SRL, în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Bucovina» al judeţului Suceava. Dispune suspendarea provizorie a executării măsurii complementare a opririi funcţionării şi utilizării spaţiului aplicată prin procesul-verbal seria K nr. 20961/11.11.2023 întocmit de MAI – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava, până la soluţionarea definitivă a dosarului de fond nr. 11782/314/2023 al Judecătoriei Suceava. Executorie. Cu drept de apel, care se depune la Judecătoria Suceava, în termen de 5 zile de la pronunţare”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI