Deputatul Ioan Balan cere ministrului Sănătăţii îmbunătăţirea sistemului informatic al cardurilor de sănătate

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a solicitat ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila să spună câte carduri de sănătate vor fi distribuite anul viitor în judeţul Suceava şi cum va finanţa îmbunătăţirea sistemului informatic care prezintă sincope în funcţionare.

„Cardul naţional de sănătate reprezintă un instrument util cu ajutorul căruia asiguraţii beneficiază de servicii medicale decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Din cauza unor blocaje de ordin legal şi birocratic, pentru o perioadă importantă de timp, nu s-au emis carduri de sănătate pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani sau pentru persoanele care au căpătat calitatea de asigurat, acest lucru conducând la o limitare a accesului la servicii medicale, deşi Ministerul Sănătăţii a permis persoanelor cărora nu li s-a emis/reemis cardul naţional de sănătate să primească servicii decontate fără card şi fără adeverinţă de înlocuire a cardului” arată Ioan Balan.

El a menţionat că potrivit unor informaţii pe care Ministerul Sănătăţii le-a prezentat în spaţiul public, a fost încheiat un nou acord-cadru cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională” – SA, astfel că, în perioada următoare, se vor distribui peste 400.000 de carduri la nivel naţional.

În acest context, Ioan Balan vrea să afle de la ministrul Sănătăţii câte carduri de sănătate vor fi emise şi se vor distribui la nivelul judeţului Suceava până la finalul anului 2024 şi care este procedura prin care casele teritoriale de asigurări de sănătate vor încredinţa noile carduri către asiguraţi, respectiv prin curierat sau prin ridicare personală de la casa judeţeană de asigurări de sănătate.

„Dat fiind faptul că actualul sistem informatic al cardurilor de sănătate prezintă frecvent sincope în utilizare, cei mai afectaţi fiind medicii de familie, vă rog să precizaţi dacă prin PNRR se vor realiza investiţii pentru ameliorarea sistemelor software şi hardware” a mai solicitat Ioan Balan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI