Patriarhia, despre urmărirea penală a ÎPS Teodosie:

Suntem interesaţi de elucidare

Autorităţile judiciare, ca şi cele bisericeşti, sunt interesate de elucidarea oricărui caz de corupţie reală, a transmis, ieri, Patriarhia Română, după ce DNA a anunţat că îl urmăreşte penal pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Autorităţile judiciare, ca şi cele bisericeşti, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupţie reală. Sancţionarea şi combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează şi a cărei neîmplinire dezonorează”, spun reprezentanţii Patriarhiei.

Potrivit acestora, legea civilă şi legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunităţii, inclusiv ecleziale.

Procurorii DNA Constanţa au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Petrescu Teodosie, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, precum şi P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă”, potrivit unui comunicat de presă.

IPS Teodosie: Se fac nişte verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire

„Se fac nişte verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire”, spune ÎPS Teodosie după anunţul DNA privind urmărirea penală pe numele său.

„Nu e nicio urmărire. Se fac nişte verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu ştiu de aşa ceva. Nu umblu cu supoziţii, nu mă interesează ce este. Eu sper că nu este nicio problemă”, a spus, la Antena3 CNN, ÎPS Teodosie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI