Irina Vasilciuc, administratorul public al judeţului: Axialul Suceava – Iaşi va fi finalizat în 14 august 2024

Administratorul public al judeţului Suceava Irina Vasilciuc a transmis, luni, precizări legate de finalizarea proiectului de modernizare a drumurilor judeţene de pe axa Suceava – Iaşi.

Ea a explicat că prin Hotărârea de luni a Consiliului Judeţean Suceava, în cazul proiectului de modernizare a drumurilor judeţene de pe axa Suceava – Iaşi termenul de 31 decembrie 2026 este un termen general de închidere a proiectelor de tipul acesta la nivel naţional.

„La Suceava acest proiect se va finaliza mult înainte, respectiv la data de 14 august 2024, acesta fiind termenul contractual asumat de constructor, negru pe alb” a declarat Irina Vasilciuc.

Ea a subliniat că au mai rămas de executat circa 30% din lucrări, ceea ce o îndreptăţeşte să fie încrezătoare că termenul va fi respectat, dacă nu chiar lucrările vor fi finalizate în avans.

„Avem această îndreptăţire să credem că proiectul va fi finalizat cel mai târziu la această dată din motivul că cel puţin 70% din lucrări sunt efectuate, dar şi din acela că avem asigurată întreaga finanţare necesară derulării în bune condiţiuni a restului de executat” a concluzionat Irina Vasilciuc.

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, luni, cu unanimitate, prelungirea până la 31 decembrie 2026 a lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene de pe Axa Suceava – Iaşi, proiect cu finanţare europeană.

Preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a explicat că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a emis o instrucţiune care prevede măsurile privind modalitatea de finalizare a proiectelor implementate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Conform acesteia, proiectele pot fi încadrate în trei categorii: etapizate, nefinalizate şi nefuncţionale, în funcţie de anumite criterii, astfel încât beneficiarii să îşi îndeplinească indicatorii prevăzuţi în cererea de finanţare şi să asigure funcţionalitatea investiţiei.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, proiectul „Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” se încadrează în categoria proiectelor nefuncţionale, fiind necesară transmiterea până la data de 10.12.2023 a unor documente solicitate prin instrucţiunea menţionată, printre care şi hotărârea prin care UAT judeţul Suceava îşi asumă continuarea proiectului până la data de 31.12.2026 pentru realizarea integrală a activităţilor, precum şi suportarea din bugetul propriu a cheltuielilor neeligibile aferente. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI