Începe proiectarea drumului de mare viteză Suceava – Botoşani

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur a declarat, ieri, că la Consiliul Judeţean Suceava s-a făcut cunoscut câştigătorul licitaţiei pentru întocmirea documentaţiei pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani.

El a reamintit că pentru acest drum expres lider de proiect a fost desemnat Consiliul Judeţean Suceava în asociere cu Consiliul Judeţean Botoşani, Primăria municipiului Suceava şi Primăria municipiului Botoşani care au semnat un parteneriat cu Ministerul Transporturilor prin care aceste autorităţi locale şi judeţene şi-au asumat să se ocupe de întocmirea documentaţiei pentru acest drum de mare viteză.

„E vorba de un drum cu două benzi pe sens care leagă Suceava de Botoşani cu o lungime de 19 km, se intersectează cu A7 între oraşul Salcea şi Dumbrăveni şi ajunge la pădurea Baisa la centura ocolitoare de la Botoşani” a explicat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, la această licitaţie au fost înscrişi 5 ofertanţi unici şi 3 asocieri de firme, în total 95 de operatori economici, parte din ei ofertanţi, alţi ofertanţi asociaţi, subcontractanţi şi terţi susţinători, iar câştigător, conform deciziei finale a Comisiei de licitaţie care a anunţat pe toţi cei în cauză după expirarea perioadei de contestaţie, este Consitrans SRL din Bucureşti, cu 9 subcontractanţi.

Documentaţia constă în studiu de fezabilitate, documente pentru autorizare a lucrărilor de construcţie plus proiect şi asistenţă tehnică. Durata pentru Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic este de 24 de luni, valoarea estimată este de 17,8 milioane de lei, 2 % fiind suportate de cei 4 parteneri: CJ Suceava, CJ Botoşani, Primăria municipiului Suceava şi Primăria municipiului Botoşani, 7 milioane de lei din fonduri europene şi 10 milioane de lei din bugetul Ministerului Transporturilor.

„Reamintim faptul că noi, Consiliul Judeţean Suceava, ne-am implicat în mod direct în infrastructura de transport aparţinând de Ministerului Transportului, pentru că legislaţia ne-a permis şi, în acest sens, am finalizat documentaţia la varianta ocolitoare Gura Humorului de pe Autostrada Nordului şi, recent, am aprobat în Consiliul Judeţean preluarea întocmirii documentaţiei parte din Autostrada Nordului Suceava – Gura Humorului. Acelaşi lucru intenţionăm să-l facem şi pentru drumul paralel cu frontiera cu Ucraina de la Vicovu de Sus – Bilca – Climăuţi – A7. Toate acestea înseamnă un volum de muncă în plus pentru Consiliul Judeţean Suceava, dar şi scurtarea duratei pentru aceste lucrări cu cel puţin 2 ani” a concluzionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI