Consiliul Judeţean Suceava a aprobat reducerea cu 212,5 posturi a organigramei DGASPC Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a adoptat, luni, într-o şedinţă de îndată reorganizarea aparatului propriu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi de la nivelul serviciilor sociale aflate în subordine.

Astfel, faţă de vechea structură organizatorică, numărul posturilor se va reduce cu 212,5 posturi, respectiv de la 1.652 de posturi la 1.439,5 de posturi, dintre care 33 de posturi corespunzătoare funcţiei publice şi contractuale de conducere, iar 1.407,5 posturi corespunzătoare funcţiei publice şi contractuale de execuţie.

Preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a spus că în acest fel este respectată condiţia încadrării în numărul total al funcţiilor contractuale de conducere din cadrul instituţiei publice, care trebuie să fie de maximum 8% din numărul total al posturilor aprobate la nivel de ordonator principal de credite.

Flutur a explicat că e vorba de posturi vacante care nu au fost ocupate, dar şi că 97 de salariaţi au fost pensionaţi în ultimul an şi s-au desfiinţat posturile pentru doi şefi de servicii, trei şefi de birou şi de şef al unui centru.

El a spus că toate aceste modificări s-au făcut respectându-se procedurile şi fără să existe un impact social mare în cadrul instituţiei.

Personalul din cadrul aparatului propriu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava, precum şi din cadrul serviciilor sociale aflate în subordine, va fi preluat în noile structuri organizatorice, ca urmare a mutării şi transformării posturilor, în conformitate cu prevederile Codului muncii, iar salariaţii îşi vor exprima acordul în scris pentru modificarea corespunzătoare a contractelor individuale de muncă.

Structurile organizatorice din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava respectă noile cerinţe în ceea ce priveşte numărul minim al posturilor de execuţie, în conformitate cu prevederile art. 391 alin. (3) lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

Propunerile privind reorganizarea aparatului de specialitate şi ale serviciilor sociale din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava transmise în Nota de fundamentare a Direcţiei nr. 140682/21.11.2023 au fost analizate şi avizate favorabil de către Colegiul Director al instituţiei de interes judeţean, conform Hotărârii nr. 5 din 13.11.2023. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI