Angajaţii TESA şi personalul auxiliar de la SCJU „Sfântul Ioan cel Nou” vor intra în grevă

Angajaţii TESA şi personalul auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor declanşa o mişcare de protest, intrând în grevă, miercuri, 6 decembrie 2023, ora 12, după cum am aflat dintr-un comunicat de presă remis ieri mass-media.

Printr-o scrisoare adresată managerului spitalului sucevean, dr. Alexandru Calancea, salariaţii sesisează că există „o stare de acută nemulţumire cauzată de veniturile salariale mici şi de lipsa unei perspective reale de rezolvare a acestei probleme în viitorul imediat”.

Printre revendicările salariale, conform scrisorii la care facem referire, figurează la loc de frunte „actualizarea indemnizaţiei de hrană în funcţie de nivelul salariului minim pe economie aflat în plată, actualizarea salariului în funcţie de salariul minim pe economie aflat în plată, exact cum prevede Legea 153/2017”.

De asemenea, se atrage atenţia conducerii spitalului şi forurilor superioare că în unitatea spitalicească suceveană „există un deficit de personal angajat, deşi volumul de muncă este foarte ridicat, peste al multor unităţi care sunt luate în calcul pentru majorări salariate importante în perioada următoare”.

„În aceste condiţii, cumulând nemulţumirile legate de salarizarea actuală cu lipsa unor perspective favorabile, deşi sunt acte normative care prevăd creşteri salariale pentru multe categorii de bugetari, vă informăm că există premizele declanşării unor proteste spontane ale salariaţilor TESA, care vor avea un impact important asupra funcţionării unităţii precum şi asupra întregului personal”, se mai precizează în documentul citat, solicitându-se întreprinderea de „demersuri legale şi procedurale pentru identificarea unor soluţii, atât la nivel local, cât şi – prin informare şi analiză – la nivelul instituţiilor statului, pentru dezamorsarea unei eventuale situaţiei conflictuale care ar putea sa apară pe acest fond şi ar împiedica buna funcţionare a unităţii”. (C.V.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI