Luna „cadourilor”?

> Cristian VĂLIANU

Luna decembrie şi-a câştigat, pe bună dreptate, supranumele de „luna cadourilor”, guvernată fiind ea de regulile lui Moş Nicolae şi ale lui Moş Crăciun. De la copil până la adultul cu capul pe umeri şi multe griji pe acelaşi cap, existenţa unui moş darnic atât cât poate el colorează zilele reci de iarnă oferind o căldură de care cu toţii avem nevoie.

Începutul acestei luni ne aduce însă o cu totul altă imagine despre decembrie, focuri de protest mai mici sau mai mari, spontane sau mai puţin spontane, japoneze sau neaoş româneşti, aprinzându-se generalizat la nivel întregii ţări ca o instalaţie de lumini ce ar trebui să vestească apropierea sărbătorilor de iarnă. Ajutat de câte un băţ sindicalist, jarul mişcărilor de protest pare a căpăta un tiraj ce-l poate transforma într-un foc spre care „Moşii” de la guvernare, care dau din colţ în colţ, uitându-se la un sac al bugetului extrem de peticit, privesc cu oarece spaimă, în lipsa unor soluţii care să liniştească apele.

Până la mult visatele soluţii, deocamdată nu se vorbeşte decât despre calendare pentru soluţionarea revendicărilor salariale ale angajaţilor.

Nu putem şti, dar cu siguranţă ne vom edifica în viitorul apropiat, în ce măsură calendarele despre care ni se vorbeşte au vreo legătură cu „calendele greceşti” sau cu mai naţionaliştii „moşii verzi”…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI