La Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava

Sală de sport inaugurată de Ziua Naţională

> Investiţia a fost realizată într-un timp record de doar 7 luni faţă de termenul iniţial de 15 luni

 Într-o zi plină de semnificaţie pentru România, de Ziua Naţională, Şcoala Gimnazială numărul 10 din Burdujeni a sărbătorit inaugurarea spectaculoasă a unei săli de sport ultramoderne, realizată într-un timp record de doar 7 luni faţă de termenul iniţial de 15 luni. Investiţia de 15 milioane de lei a fost alocată din bugetul Primăriei Suceava şi a fost realizată de firma botoşăneană Simion Tehnoconstruct.

Evenimentul de inaugurare a avut o dublă semnificaţie, marcând atât deschiderea sălii de sport, cât şi celebrarea Zilei Naţionale a României. Participanţii la festivitate au fost elevi, cadre didactice, părinţi, precum şi reprezentanţi ai administraţiei locale, judeţene şi parlamentari. Printre aceştia s-au numărat primarul Ion Lungu, preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, senatorul Constantin Daniel Cadariu şi deputaţii Ioan Balan şi Bogdan Gheorghiu, reprezentantul firmei Simion Tehnoconstruct, Elisei Bidu, precum şi administratorul public al judeţului, Irina Vasilciuc.

Sala de sport nou inaugurată, dispune de facilităţi moderne, inclusiv săli secundare pentru tenis de masă, fitness şi dans sportiv. Elevii vor putea practica diverse sporturi precum volei şi baschet, iar la demisol vor beneficia de spaţii pentru tenis de masă, aerobic, dansuri, forţă şi mobilitate.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că sala de sport nou-inaugurată este modernă şi dispune de două niveluri. În sala mare, proiectată cu atenţie şi bine realizată, se vor desfăşura competiţii de handbal, baschet şi volei, evidenţiind importanţa acestui spaţiu pentru dezvoltarea activităţilor sportive diverse. În plus, au fost amenajate la demisol şi săli mai mici, specializate pentru şah, dans sportiv şi gimnastică, oferind elevilor posibilitatea de a explora şi practica o varietate de discipline sportive.

„Astăzi, este un eveniment fericit şi plăcut aici la Şcoala Gimnazială 10. Într-o zi importantă cum este Ziua României, am decis să inaugurăm această sală de sport, o sală de sport modernă, cu două niveluri. Pe lângă sala mare, care este foarte importantă şi foarte bine realizată, unde se va juca handbal, baschet, volei, sunt şi săli mai mici pentru şah, dans sportiv, gimnastică. Este o investiţie realizată de Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local, de aproximativ 3 milioane de euro, această investiţie a fost realizată într-un timp record, în 7 luni de zile. Practic, firma Simion Tehnoconstruct Botoşani, a făcut un lucru extraordinar, a lucrat foarte bine, am câştigat un pariu, au promis că realizează această sală de sport în acest an şi au realizat-o. Şcoala Gimnazială 10 este o şcoala importantă pentru municipalitate, cu un număr de peste o mie de copii, tocmai de aceea am făcut aici şi mansardarea şcolii în urmă cu doi ani de zile. Şcoala este prinsă într-un program de reabilitare pe eficienţă energetică. Ne dăm toată silinţa ca această şcoală modernă să aibă infrastructură modernă, să asigure performanţa copiilor de aici, este o şcoală care face performanţă, este o şcoală care este tratată cu toată atenţia de către primărie, avem aici şi microbuze care transportă dimineaţa copii la şcoală din zonele adiacente Gheorghe Doja, Aleea Dumbrăvii. Municipalitatea face tot ce trebuie ca aceşti copii să facă performanţă, şi ştiu că se face. Daţi-mi voie încă odată, să spun un sincer la La mulţi ani, fiind ziua Naţională a României. La mulţi ani, dragi suceveni! La mulţi ani, români!” a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Doamna director, prof. Rodica Zimbru, a declarat că noul spaţiu va fi un prilej de bucurie în ceea ce priveşte educaţia pentru sănătate şi educaţia prin sport. Această declaraţie reflectă entuziasmul şi recunoştinţa şcolii faţă de toţi cei implicaţi în realizarea acestei săli de sport şi arată optimismul cu privire la impactul pozitiv pe care acest proiect îl va avea în comunitatea şcolară.

„Este un moment înălţător astăzi pentru Şcoala Gimnazială 10 Suceava. În urmă cu 105 ani se sărbătorea Marea Unire. Astăzi se împlineşte un vis al tuturor colegilor şi elevilor şcolii noastre, pentru că se deschide această minunată sală de sport. Mulţumim, pe această cale, domnului primar pentru sprijinul acordat. Mulţumim firmei Simion Tehnoconstruct pentru profesionalism, pentru rapiditatea cu care s-a realizat această sală de sport. Firma constructoare a sponsorizat cu două mese de tenis, mulţumim frumos pe această cale. În acest spaţiu se vor desfăşura multe competiţii sportive, unde vor avea loc multe dintre activităţile sportive pe care le realizează elevii şi colegii noştri. Credem că va fi un prilej de bucurie, în ce priveşte educaţia pentru sănătate şi educaţia prin sport” a mai declarat directoarea şcolii, profesor Rodica Zimbru.

IONEL CURCAN

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI