Primarul Sucevei, Ion Lungu:

Blocul care a explodat în Burdujeni va fi reparat doar dacă ancheta penală confirmă datele iniţiale

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, recent, că speră că ancheta penală în cazul exploziei de anul trecut de la un bloc din Burdujeni va constata că explozia a fost provocată după ce persoana care a decedat în incident a uitat aragazul deschis.

Lungu a spus că în data de 5 decembrie se împlineşte un an de zile de la tragedia din Burdujeni, acolo unde s-a produs o explozie într-un apartament, care a afectat mai multe locuinţe.

Primarul a menţionat că în urma expertizei, care a fost făcută şi plătită de Primărie, s-a stabilit foarte clar că la scara D, acolo unde nu a avut loc explozia, oamenii se pot muta, şi a menţionat că pentru consolidarea şi repararea scării E a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltării.

„El este eligibil, dar mai are o piesă lipsă la dosar: este vorba de ancheta penală care se face acolo. Sper să finalizeze poliţia ancheta penală, pentru a se vedea cine sunt vinovaţii. Dacă iese altceva din anchetă, aşa cum s-a precizat la început, a fost acel incident provocat de persoana care a decedat a lăsat aragazul deschis, şi aşa a avut loc explozia. Dacă sunt alte cauze, e clar că proiectul poate să fie neeligibil. Eu sper să fie aşa şi concluzia anchetei penale. În măsura în care avem finalizată şi ancheta penală dosarul este în ordine şi îl putem finanţa” a spus Ion Lungu.

El a transmis persoanelor din blocul care a explodat că este interesat şi preocupat de acest subiect.

„Pentru persoanele de la scara E, cele care nu se pot muta, probabil că vom mai acorda un sprijin financiar încă pentru un an de zile, să mai stea un an de zile până când sperăm să se aprobe repararea blocului” a spus Ion Lungu.

În luna septembrie Ion Lungu a anunţat că reconstrucţia scării de bloc afectată de explozia din decembrie 2022 va costa 14,7 milioane de lei, respectiv 2,9 milioane de euro.

„Am depus cererea de finanţare prin Programul de reabilitare a locuinţelor cu risc seismic ridicat, prin Ministerul Dezvoltării. Pentru reconstruirea acelei scări trebuie 14,7 milioane de lei, dintre care de la bugetul de stat 12, 5 milioane de lei şi 2,2 milioane de lei de la bugetul local” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI