De ziua lui Cantemir, Ziua Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”

Ziua Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Suceava a fost marcată joi, 26 octombrie, printr-un simpozion dedicat marelui cărturar moldovean şi totodată european, fost domnitor.

Dimitrie Cantemir s-a născut la 26 octombrie 1673, împlinindu-se 350 de ani de la naşterea lui, iar anul 2023 a fost declarat Anul Cultural Dimitrie Cantemir.

În cadrul evenimentului, primarul Ion Lungu a transmis un mesaj colectivului colegiului şi elevilor, acestora spunându-le să fie mândri că urmează studiile unei unităţi şcolare ce poartă numele unei mari personalităţi a culturii române şi europene, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” fiind un colegiu cu „aspiraţii europene, având multe proiecte în acest sens”.

Primăria Suceava a transmis, în context, că pregăteşte un proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor instituţiei de învăţământ în scopul eficienţei energetice.

Cu acest prilej, s-a organizat şi întâlnirea de 25 de ani de la terminarea liceului economic a absolvenţilor din promoţia 1998. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI