După ce l-a criticat că a aprobat „defrişarea” spaţiului verde dintre blocuri, la „Bazin”

O suceveancă l-a scos din sărite pe Ion Lungu

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a răbufnit, joi seara, în finalul şedinţei Consiliului Local, după ce o suceveancă a prezentat, la punctul „Diverse”, o petiţie semnată de mai mulţi suceveni, prin care se cere stoparea „defrişărilor” spaţiilor verzi.

O suceveancă a ţinut să ia cuvântul în finalul şedinţei Consiliului Local Suceava, prezentând nemulţumirea ei şi a mai multor suceveni supăraţi că se „defrişează” spaţiile verzi din oraş. Ea a exemplificat cu situaţia din zona „Bazin”, unde s-au tăiat copacii dintre blocuri în vederea ridicării unei clădiri de birouri.

Suceveanca a spus că nu este de acceptat ca spaţii verzi create încă din anii 1960 să fie distruse şi că, deşi ar exista proprietari pe terenul respectiv, aceştia pot să valorifice „altfel” terenul.

Lungu i-a răspuns că tot ceea ce a spus împărtăşeşte şi el, pentru că altfel nu mai era în scaunul de primar.

„N-am făcut nicio porcărie cu terenuri. Vin hotărâri de instanţă şi aşa mai departe, nu comentăm” a spus Lungu, care însă a criticat-o pe suceveancă şi i-a cerut să-şi ceară scuze pentru că ea a nu a fost de acord cu modul în care a fost elaborat Planul Urbanistic General (PUG), pentru că, la acesta, profesioniştii au lucrat 7 ani.

„Nu spuneţi nişte prostii”, a răbufnit Lungu, care apoi i-a spus reclamantei să intre şi să consulte Registrul Spaţiilor Verzi, care nu e ţinut la secret.

Edilul-şef s-a mai enervat pentru că femeia i-a spus că are un document cu semnături de susţinere.

„Nu vorbiţi în numele sucevenilor. Lăsaţi cele 10 semnături de acolo. Sucevenii sunt 100.000. Daţi-mi 100.000 de semnături că v-au mandatat sucevenii pe dumneavoastră” a spus Lungu.

Suceveanca a spus că vorbeşte în numele unor persoane care sunt deranjate de ceea ce se întâmplă pe strada Ştefan cel Mare nr. 56, în zona „Bazin”.

Primarul i-a spus că în acel caz este vorba despre o hotărâre de instanţă şi că au verificat situaţia toate instituţiile statului.

„Eu sunt primarul şi al dumneavoastră, şi a celor care vor să construiască. Nu dăm noi verdicte aici” a spus Ion Lungu.

Consilierul local Dan Ioan Cuşnir i-a spus primarului că, dacă punerea în posesie în respectivul caz s-a făcut prin hotărâre de instanţă, nu era obligatoriu să dea autorizaţie de construire.

„Dacă îi reproşaţi doamnei în numele câtor suceveni vorbeşte, sunt toţi atâţia care v-au spus să-l aduceţi pe Bănică. Dacă dumneavoastră faceţi referire la suceveni, altcineva nu are voie? Cădeţi în păcatul de a nu accepta nicio opinie contrară. Nu acceptaţi absolut nimic” a spus Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI