Ion Lungu şi-a amintit în şedinţa CL că a trăit din administrarea unui chioşc…

> … Situaţie în care îi deplânge pe sucevenii care îşi asigură existenţa din astfel de mici afaceri

Primarul Ion Lungu a deplâns, joi, sucevenii care au mici magazine amenajate în chioşcuri din care îşi asigură existenţa, după ce viceprimarul Lucian Harşovschi a propus ca prelungirea contractelor de folosinţă a terenurilor chioşcurilor să se facă pe mai puţin de 10 ani şi să fie prelungite contractele cu 5 sau chiar un an.

Consiliul Local Suceava a discutat, joi, mai multe proiecte de hotărâre de prelungire a contractelor de folosinţă a unor terenuri pe care sunt amplasate chioşcuri, iar viceprimarul Lucian Harşovschi a propus să se organizeze o şedinţă specială, pentru că în perioada următoare urmează să fie solicitări multe de prelungire a unor asemenea contracte.

Lucian Harşovschi a spus că va trebui ca aceste contracte să fie prelungite pe perioade mai mici decât 10 ani cum este acum, pentru că există riscul ca anumite investiţii ale municipalităţii să fie blocate şi să nu se ajungă ca în cazul garajelor pe care primăria vrea să le demoleze…

Această propunere a fost susţinută şi de consilierul PSD Gabriel Buciac, care a spus că „e corectă abordarea”, pentru că în cazul în care e nevoie de teren pentru extinderea unor străzi sau pentru alte proiecte municipale trebuie găsite soluţii ca aceste contracte să fie prelungite pe o perioadă mai scurtă.

Consilierul local PSD Dan Ioan Cuşnir a arătat că ar fi nevoie de o comisie din cadrul primăriei care să facă recomandări privind prelungirea sau nu a contractelor de închiriere.

Primarul Ion Lungu a spus că nu este de acord cu o asemenea abordare, deoarece sunt unii suceveni care trăiesc din activitatea unui chioşc şi că ar trebui să aibă predictibilitate, să ştie dacă investiţiile pe care le fac (sunt – n.red.)pe termen lung şi angajaţii să aibă siguranţa locului de muncă.

Ion Lungu i-a reproşat viceprimarului Lucian Harşovschi că a făcut propunerea în plenul Consiliului Local şi nu i-a spus-o mai întâi lui, direct.

Primarul a spus că cei care discută despre aceste persoane nu ştiu cum e să trăieşti dintr-un chioşc.

„Eu am trăit dintr-un chioşc şi ştiu cum e” a arătat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI