Omul de afaceri sucevean Bogdan Pascari este acuzat de înşelăciune

> El ar fi vândut cu 85.000 de euro un Ferarri pe care îl vânduse şi altei persoane

Omul de afaceri sucevean Bogdan Vasile Pascari (37 ani) a fost arestat, joi seara, de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, la propunerea procurorilor Parchetului Sectorului 1.

La solicitarea News Bucovina, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procuror Simona Anghel, a precizat că, în dosar, persoana vizată este acuzată de înşelăciune.

Potrivit actului de inculpare, în perioada 23 aprilie – 18 iulie 2023, Bogdan Pascari ar fi indus în eroare o persoană căreia i-a spus că îi va vinde un autoturism Ferrari California, deşi el deja vânduse maşina unei alte persoane.

Aflăm că, pentru a-l induce în eroare pe cumpărător, Pascari a folosit o factură fiscală în care se atesta, în mod nereal, că emitentul, o firmă, are calitatea de proprietar şi că transferă această calitate de proprietar cumpărătorului.

Ca urmare a acestor manopere făcute de inculpat, cumpărătorul a remis lui Pascari suma de 85.000 de euro, dar nu a primit maşina, fiind prejudiciat cu suma plătită.

În acest caz Pascari a fost arestat preventiv, joi seara, de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Pascari a mai fost plasat sub control judiciar în luna august de procurorii suceveni, într-un dosar în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată pentru nouă acte materiale.

Procurorii susţin că, în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al unei firme, a indus şi menţinut în eroare opt persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligaţii contractuale faţă de acestea.

Dezvoltatorul imobiliar s-a angajat şi a încheiat contracte cu oamenii ca, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, să le vândă la o dată ulterioară apartamente situate în cartierul sucevean Zamca. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI