Preşedintele ATOP Suceava:

Anual, pe piaţa stupefiantelor intră peste 50 de noi substanţe psihotrope

> Gheorghe Flutur: Dealerii care s-au infiltrat vor să facă foarte uşor bani şi tânărul se lasă uşor păcălit…

Preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, consilierul judeţean Tudor Plăcintă, a declarat, vineri, în plenul Consiliului Judeţean Suceava, că în ceea ce priveşte limitarea fenomenului consumului de droguri va trebui făcute şi modificări legislative, şi mai multe acţiuni de prevenţie în rândul persoanelor vulnerabile.

„A fost tras semnalul de alarmă că urgent trebuie făcute modificările legislative necesare, pentru că sunt foarte multe lipsuri. Anual intră pe piaţa stupefiantelor peste 50 de noi substanţe psihotrope care cu greu pot fi încadrate în legislaţia actuală” a declarat Plăcintă.

El a spus că o altă chestiune importantă este legată se serviciile sociale care să asigure suportul pentru persoanele care au consumat astfel de substanţe.

Tudor Plăcintă a mai spus că una dintre principalele acţiuni necesare este de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile, a tinerilor, în special, a efectelor pe care le au aceste substanţe.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur consideră că fenomenul consumului de droguri trebuie urmărit îndeaproape, discutat în comunitatea locală unde se constată asemenea situaţii şi făcută prevenţie.

„Ne uimim citind în presă că în localitatea X a fost descoperit un tânăr care consumă. Dincolo de ce fac structurile statului, problema este a urmăririi fenomenului. Oare n-ar trebui şi noi, aleşi judeţeni şi consilierii locali, din fiecare localitate, să urmărim? Uite, în bucăţica mea am trei familii plecate în străinătate şi de acolo îmi vin nişte semnale că sunt nişte copii care au rămas fără supraveghere, fără nişte sfătuitori. Ce facem noi, asistentul social din localitate, chiar şi consilierul nostru? Discutăm în primărie treaba asta? Discutăm cu biserica treaba asta? Pentru că, altfel, mie mi se pare că nu se închide cercul. Doar aşa, să le tratăm ca nişte fenomene şi poliţia a aplicat nu ştiu ce? E atât de profundă problema aceasta încât cred că noi, toate segmentele celelalte trebuie să intrăm un pic în amănunte pentru prevenţie pentru că acela e un om rătăcit şi aproape nu ai cu cine să stai de vorbă” a spus Gheorghe Flutur.

Şeful administraţiei judeţene crede că autoritatea locală are mult mai multe de făcut în a afla ce l-a adus pe respectivul să fie consumator de droguri şi dacă s-a întâmplat să consume droguri la unele evenimente sau dacă este victima unei filiere ar trebui văzut cum este de procedat pentru destructurarea acestor filiere.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a spus că e nevoie de acţiune pe toate fronturile pentru stoparea fenomenului în localităţile judeţului.

„Dealerii aceştia care s-au infiltrat vor să facă din orice foarte uşor bani, iar tânărul se lasă uşor păcălit” a spus Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI