Pentru prinderea unui tânăr care a furat o maşină şi a condus băut şi fără permis

Focuri de armă pe DN 17 A

Poliţiştii suceveni au fost nevoiţi, duminică dimineaţa, să folosească armamentul din dotare pentru oprirea în trafic a unui tânăr băut şi fără permis care circula cu viteză la volanul unei autoutilitare furate din Berchişeşti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, a declarat că duminică, în jurul orei 8:00, un bărbat din comuna Berchişeşti a sesizat prin 112 că o autoutilitară i-a fost sustrasă în timpul nopţii din curtea locuinţei.

La nivelul întregului judeţ au fost instituite filtre rutiere, fiind totodată dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului si autorului.

Poliţiştii au stabilit că maşina a fost lăsată deschisă, cu cheile în contact, fiind stabilită şi identitatea principalului suspect, respectiv un tânăr de 20 de ani, localnic, care ocazional desfăşura activităţi în curtea proprietarului vehiculului.

În jurul orei 10:40, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea, dispus într-un filtru rutier, a reperat autoturismul sustras pe DN 17A, pe raza localităţii Suceviţa.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire însă vehiculul şi-a continuat deplasarea în viteză, procedandu-se la urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase…

După ce s-a ieşit din localitate, s-au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat.

În aceste condiţii, întrucât la cca. 8 km urma un obiectiv turistic cu aflux sporit de persoane, respectiv Pasul Palma şi complexul turistic, poliţiştii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reuşind oprirea şi imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate şi a barei spate.

Şoferul a fost extras din maşină fără a suferi leziuni.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat, bărbatul fiind condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice

De asemenea, s-a constatat ca şoferul nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis şi conducerea unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică peste limita legală.

După desfăşurarea activităţilor procedurale faţă de tânărul de 20 de ani urmează a fi dispuse măsuri procesuale preventive.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI