Despăgubiri pentru drumurile distruse de camioanele ucrainene

> Şeful administraţiei judeţene a trimis consilierul la Comisia Europeană să facă demersuri în acest sens

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, în plenul Consiliului Judeţean, că a trimis un consilier la Bruxelles, să discute cu reprezentanţi ai comisarului european pentru Transporturi în legătură cu obţinerea de despăgubiri pentru distrugerile făcute pe drumurile din judeţul Suceava de camioanele ucrainene.

Gheorghe Flutur le-a spus consilierilor judeţeni că traficul greu se face pe drumuri judeţene din cauză că sunt mari probleme în utilizarea drumurilor naţionale.

„Ceea ce ne deranjează pe noi este că fac presiune pe drumurile judeţene. Când e gâtuit traficul undeva, iar avem probleme la Calafindeşti pe toată zona şi distrug drumul. Noi am făcut calcule, estimări, pentru că şi eu vreau să-mi dea bani, despăgubiri, că tirurile care vin din Ucraina presează atât de tare pe drumurile noastre încât avem nişte pagube şi le vrem ca să putem repara drumurile. Nu este corect ce se întâmplă” a declarat preşedintele CJ.

Totodată, el a spus că a trimis un consilier la Comisia Europeană pentru a discuta aceste probleme.

„Un consilier de-al meu a fost săptămâna trecută la Comisia Europeană la asistentul comisarului pe Transporturi şi am discutat de finanţări în zona de proximitate a frontierei cu Ucraina. Să găsim noi fonduri pentru că e vorba de drumul paralel cu frontiera care să preia traficul şi alte drumuri în proximitatea frontierei cu Ucraina. Eu cer în continuare Comisiei Europene bani, pentru că e vorba de Ucraina. Uitaţi-vă că şi polonezii cer lucrul ăsta şi eu cer pentru că pe Calafindeşti – Şerbăuţi ne-au distrus acostamentele, avem şi alte drumuri, inclusiv cel de la Țibeni, şi trebuie să ne cerem drepturile în continuare, indiferent cât de mare este criza. Suntem afectaţi, suntem vecini buni cu ucrainenii, îi respect, îi ajutăm, dar şi Comisia Europeană trebuie să ne înţeleagă că şi noi avem nişte probleme ale noastre” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI