La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din Suceava

Număr record de locuri vacante pentru absolvenţi cu studii superioare

Cu o creştere semnificativă a ofertelor de locuri de muncă pentru absolvenţi de toate nivelurile de studii, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din Suceava se anunţă a fi un eveniment important.

Potrivit AJOFM Suceava, până la data de 24 octombrie 2023, 259 de oferte de angajare au fost înregistrate la nivelul judeţului, dintre care 29% solicită studii universitare.

Bursa, care se va desfăşura astăzi în corpul E al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, cu începere de la ora 10, la sediul Punctului de Lucru din Fălticeni şi Casa Germană din Rădăuţi, unde evenimentul va începe la ora 9, va fi susţinută de partenerii săi, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Unitatea de Analiză şi Gestiune Previzională a Solicitării Pieţei Muncii din cadrul Universităţii.

Bursa nu se limitează doar la ofertele de angajare; în cadrul evenimentului vor fi organizate şi standuri informative şi de suport pentru participanţi. Acestea includ standul Formare profesională, unde se pot face înscrieri la cursurile de calificare organizate de AJOFM Suceava, Standul EURES, unde se oferă consiliere pentru căutarea unui loc de muncă în Spaţiul Economic European, precum şi standuri dedicate tinerilor NEETs şi celor cu diferite vulnerabilităţi, oferite de Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina cu facilităţi specifice pentru tineri.

Până la ultima monitorizare statistică efectuată la 24 octombrie 2023, s-au înregistrat 143 de locuri vacante la Suceava, oferite de 25 de angajatori, 90 de locuri vacante oferite de 17 angajatori la Fălticeni, şi 26 de oferte de la 9 angajatori la Rădăuţi.

De asemenea, angajatorii care participă la Bursa din Suceava oferă 72 de locuri vacante pentru absolvenţii cu studii medii sau profesionale în domenii precum administrativ, transporturi, ospitalitate, construcţii, fabricarea mobilei, fabricarea hârtiei şi cartonului, industria alimentară, asigurări, pază, reparaţii autovehicule, comerţ, dar şi 71 de locuri vacante pentru absolvenţii cu studii superioare specializaţi în inginerie, economie şi contabilitate, design industrial, management, achiziţii, proiectări, automatizări, industrie alimentară, imobiliare şi investiţii.

Toţi agenţii economici, persoanele în căutarea unui loc de muncă, precum şi reprezentanţii instituţiilor interesate de piaţa muncii au fost invitaţi să participe la Bursa generală pentru absolvenţi, care va avea loc pe data de 27 octombrie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI