Decalogul militarului

  1. Mulţumeşte lui Dumnezeu pentru că te-a înzestrat cu această vocaţie de a sluji ţara şi neamul întru apărarea patrimoniului naţional şi spiritual.
  2. Fii gata oricând, potrivit jurământului militar, de a-ţi asuma nobila condiţie de erou al neamului tău.
  3. Virtuţile militare, valorile creştine şi familia, într-un tot unitar, să fie pentru tine alfa şi omega unei vieţi şi cariere împlinite.
  4. Sporeşte-ţi credinţa în Dumnezeu pentru ca moartea să te ocolească întocmai ca pe cei hotărâţi să meargă pe calea sacrificiului suprem.
  5. Nu ezita niciodată să te jertfeşti pentru neamul tău, atunci când interesele acestuia sunt în mod vădit periclitate.
  6. Pregăteşte-te în aşa fel încât, ca militar, mai bine să câştigi războiul prin cuvânt, decât oamenii prin sabie, şi pacea prin pace, nu prin război.
  7. Pregăteşte-te continuu, pentru a fi un foarte bun strateg şi un iscusit ostaş, pătruns până în ultima fibră a simţirii de istoria neamului tău, cu victoriile şi vitejiile acestuia.
  8. Îmbină în mod armonios disciplina spirituală, primită în familie, cu apărarea valorilor fundamentale: datoria, onoarea şi patria, alături de omenia manifestă.
  9. Pune-ţi încrederea neţărmurită în Dumnezeu – Preasfânta Treime, în Maica Domnului şi în Sfinţii Militari şi nu te ruşina a-ţi mărturisi credinţa, întocmai marilor voievozi şi conducători de odinioară.
  10. Luptă împotriva celor care ar vrea să ne răpească tezaurul material şi spiritual, ca astfel, biruind în lupta cea cu dreptate, să te înregimentezi în rândul Sfinţilor Militari din Împărăţia lui Dumnezeu.

† CALINIC,

Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI