Cu spectacolul „Occident Expres”

Teatrul Municipal Suceava a ajuns în Coreea de Sud

„Luna octombrie a acestui an este o lună foarte prolifică pentru Teatrul Municipal «Matei Vişniec» Suceava, o lună în care participările la festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru ne onorează şi ne aduc o mare bucurie, anunţă instituţia teatrală suceveană.”

Potrivit sursei citate, la 13 octombrie, teatrul sucevean şi-a spus povestea şi s-a făcut cunoscut tocmai în Coreea de Sud, la Busan International Performing Arts Market, cu spectacolul „Occident Express” de Matei Vişniec, în regia lui Alain Timár, prima producţie în limba franceză montată la Suceava. La acest festival aflăm că au fost prezente teatre din 33 de ţări, România fiind reprezentată doar de Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava.

Participarea Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava la acest festival a fost posibilă în urma parteneriatului cu Théâtre des Halles din Avignon condus de Alain Timár. „Occident express” a ajuns în Coreea de Sud după o escală la Festivalul Internaţional de la Avignon – Franţa unde s-a jucat în luna iulie a acestui an. Busan este a doua metropolă ca mărime a Coreii de Sud după Seul.

Sfârşitul lunii octombrie găseşte teatrul sucevean în turnee, cu alte două participări importante. La 26 octombrie, ora 18:00, „vom trece pragul Festivalului Naţional de Teatru (FNT) Bucureşti, ediţia XXXIII, 2023, unde anul acesta am fost selectaţi să participăm cu spectacolul «Livada» de A.P. Cehov, în regia lui Slava Sambriş. Spectacolul se va juca la Teatrul Bulandra, în sala Liviu Ciulei” aflăm dintr-un comunicat al teatrului sucevean.

Ni se precizează că participarea Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava la FNT „este deja tradiţie”, anul trecut fiind prezenţi în acest festival cu două spectacole. Ni s-a transmis că interesul spectatorilor pentru acest spectacol este foarte mare, dovadă fiind faptul că biletele puse în vânzare erau pe cale de epuizare.

Teatrul Municipal Suceava a transmis că va participa în cadrul Festivalului de Teatru FESTIS, organizat de Teatrul Naţional Satiricus I.L.Caragiale, Chişinău, Republica Moldova, cu două spectacole valoroase cu spectacolul „Occident Express” de Matei Vişniec, în regia lui Alain Timár şi cu spectacolul „Livada” de A.P. Cehov, în regia lui Slava Sambriş. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI