Deputatul Ioan Balan vrea să afle câţi suceveni au carduri de energie încărcate cu tranşa a doua şi câţi le-au folosit

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a adresat, prin intermediul unei interpelări parlamentare, ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, o solicitare de informaţii privind distribuirea şi alimentarea cardurilor de energie la nivelul judeţului Suceava.

Parlamentarul sucevean a menţionat în solicitare că sprijinul financiar acordat de Guvernul României, susţinut financiar din fonduri externe nerambursabile, prin intermediul cardului de energie, s-a demonstrat a fi unul dintre cele mai puternice proiecte de sprijinire a familiilor aflate în situaţii de vulnerabilitate financiară, pentru a putea depăşi dificultăţile create de creşterea accelerată a preţurilor la energie.

El a salutat faptul că, începând cu a doua parte a lunii septembrie, guvernul a demarat procedurile pentru încărcarea cardurilor de energie cu cea de-a doua tranşă aferentă anului 2023.

Cu toate acestea, spune Ioan Balan, potrivit prevederilor actului normativ care stă la baza acestui program, disponibilităţile financiare pot fi utilizate de beneficiari până la finalul acestui an, mai precis până la data de 31 decembrie 2023.

El îşi exprimă speranţa că Guvernul României va încerca să identifice soluţii pentru extinderea programului şi în anii următori, solicitând să i se spună care este numărul total de beneficiari ai cardului de energie la nivelul judeţului Suceava şi care este numărul total de carduri de energie încărcat cu tranşa a doua din anul 2023 la nivelul judeţului Suceava.

Totodată, Ioan Balan vrea să afle câţi beneficiari nu au utilizat în integralitate sau deloc fondurile încărcate pe cardul de energie şi care sunt măsurile de informare a beneficiarilor pentru ca ministrul să se asigure că aceştia vor utiliza fondurile pentru plata facturilor până la data de 31 decembrie 2023. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI