Părhăuţi

Elevi scoşi de părinţi de la ore, după ce un profesor acuzat de agresiune sexuală a revenit la catedră

> El a intrat în şcoală cu sprijinul poliţiei

Mai mulţi părinţi ai elevilor şcolii din Părhăuţi s-au adunat, marţi dimineaţa, pentru a bloca intrarea în şcoală a prof. Vicenţiu Dragomir Chiseliţă, care este judecat pentru agresiune sexuală, după ce în ianuarie 2022 a fost acuzat că ar fi făcut avansuri unei eleve de 14 ani.

Profesorul a venit la şcoală împreună cu poliţia, dar părinţii au spus că-şi retrag copiii de la ore dacă el îşi va relua activitatea.

Profesorul a obţinut prin instanţă dreptul de a-şi continua activitatea la catedră, dar părinţii nu vor ca el să mai predea copiilor, pentru că se tem că ar putea să recidiveze.

Preşedintele comitetului părinţilor elevilor din Costâna, comuna Todireşti, a spus că majoritatea părinţilor nu este de acord ca profesorul să se întoarcă să predea copiilor lor.

„Ne este teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla, dacă va mai avea apropieri şi faţă de alţi copii. Nu ne dorim să ia contact cu copiii noştri” a spus aceasta, recunoscând însă că nu s-a dovedit că profesorul ar fi agresat sexual o minoră..

Prof. Chiseliţă a vorbit cu părinţii protestatari şi a încercat să le explice că totul a fost „o neînţelegere”. Dar i s-a răspuns că toţi au înregistrările discuţiei lui cu fata care l-a acuzat că i-ar fi făcut avansuri.

El a arătat că este acuzat că în timpul unei ore de muzică din 12 ianuarie 2022 ar fi pus mâna pe fundul unei eleve, în timp ce dansa cu ea. Profesorul a mai spus că nu ar fi făcut avansuri fetei.

El a recunoscut însă că discuţia cu fata nu a fost una corespunzătoare între un cadru didactic şi un elev; dar că nu pentru asta este el judecat.

„Noi pentru asta suntem aici. Nu ne interesează pentru ce sunteţi judecat” au replicat părinţii.

Ulterior, cu sprijinul poliţiştilor, profesorul a intrat în curtea şcolii, iar apoi în şcoală, dar părinţii au mers şi şi-au retras copiii de la ore.

„Nouă ne este frică. Nu pot să las copilul în clasă” a spus o mamă care şi-a luat fata de la ore.

Profesorul respectiv a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a fost acuzat de o elevă de 14 ani că a fost victima unor avansuri cu tenta sexuală şi a unui comportament indecent şi provocator. Eleva l-a înregistrat profesor pe telefonul mobil şi a prezentat aceste înregistrări părinţilor care au făcut plângere. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI